L-am primit pe Cel ce nu mai pleacă!


În Ierusalimul de acum două milenii a intrat Domnul Vieții în aclamațiile celor ce auziseră de minunile și de faima Sa. Îl lăudau pe Cel care-i impresionase cu faptele Sale, primindu-L ca pe un monarh antic, ca pe un biruitor, în toată gloria. Peste însă mai puțin de o săptămână, aceeași mulțime va cere eliberarea tâlharului Baraba! Binele se uită ușor și repede! Iar, ceea ce pare facil și imediat este la îndemână! Aceiași oameni, brusc și-au schimbat alegerea!
E un avertisment peste milenii că gloria adusă de oameni trece "ca floarea câmpului" , nu rezistă fără jertfă și încă jertă pe Cruce! Orice om politic sau persoană publică ar trebui să știe ca totul e trecător, inclusiv ceea ce odată părea de neschimbat și plin de slavă. Rămâne numai binele făcut și, încă, cu mare jertfelnicie. De fapt, statornicia o dă întotdeauna profunzimea jertfei.
Gata de a-L primi pe El trebuie să fim, făcând un Ierusalim al așteptării din zilele vieții noastre! Și mai ales să luăm aminte la cum trece gloria lumii și a noastră!
Doar alipindu-ne de El, ne vom împărtăși de gloria Lui! Singura care nu trece, singura care se primește în smerenie! Și care ne-nevșnicește!
O săptămână binecuvântată tuturor, cu gândul la Înviere!

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

ÎNAINTE SĂ PORNEȘTI PE CALEA RĂZBUNĂRII, SAPĂ DOUA MORMINTE!

INIMA, RAȚIUNEA ȘI RAȚIUNEA INIMII!

PETRECE-ȚI TIMPUL CU OAMENI CARE TE OBLIGĂ SĂ EVOLUEZI!