Generozitate sau împrumuturi și datorii?


O temă la modă, despre care tot auzim. Aproape nu este jurnal de știri la care să nu auzim despre această perspectivă. Datorii, împrumuturi, intransigență... Viața însăși poate fi văzută ca un neîncetat schimb, dai și primești, aștepți, împrumuți, returnezi...
Desigur, cuvântul Scripturii este relevant, mai fericit este a da decât a lua! Este benefic și necesar, căci te îmbogățești sufletește numai când oferi și mergi pe drumul fericirii numai și numai când ești de folos aproapelui.
Tot ceea ce strângi pentru tine și numai pentru tine devine propriul tău mormânt, un cavou din averi! Iar, tot ceea ce dăruiești se constituie în scară spre cer. A fi generos, a oferi, a ajuta, a încuraja, a sprijini, a fi aproape față de semenii tăi sunt pilonii bucuriei proprii și ai normalității.
Din nefericire, mulți au impresia că viața este o cursă spre succes și îmbogățire, spre glorie și putere și uită că ea este foarte scurtă, chiar prea scurtă uneori, iar noi suntem chemați la solidaritate și comuniune, la a ne duce sarcinile unii altora, cum spunea Sfântul Apostol Pavel, la a răzbi împreună și a ne desăvârși în unitate.
Și atunci cum să nu ierți aproapelui tău greșelile, pe cele mici și pe cele mari? Cum să nu-l iubești și mai ales cum să nu te uiți în oglinda vieții și să vezi că tot ceea ce critici la el, este și la tine? Cum să nu fi generos cu cel de lângă tine, știind că tot ceea ce dai se constituie în drum spre rai pentru tine?
Nu avem altă șansă de salvare decât să fim bucuroși, optimiști, plini de speranță, gata să ajutăm și să o facem, dar mai ales să fim iertători, binevoitori și iubitori, căci tot Scriptura spune că măsura cu care tu măsori pe alții este cea cu care vei fi măsurat!
Altfel spus, vrei iubire, bunăvoință și iertare, oferă mai întâi tu și le vei primi!


Comentarii

Postări populare de pe acest blog

ÎNAINTE SĂ PORNEȘTI PE CALEA RĂZBUNĂRII, SAPĂ DOUA MORMINTE!

INIMA, RAȚIUNEA ȘI RAȚIUNEA INIMII!

PETRECE-ȚI TIMPUL CU OAMENI CARE TE OBLIGĂ SĂ EVOLUEZI!