Credință cât un grăunte de muștar!


Deschizi televizorul și te uiți la știri, ori pe telefon sau asculți la radio, vezi și auzi știri de tot felul, care mai de care gata să te impresioneze prin răul pe care uneori, omul îl poate produce sau înlesni, încât adesea te întrebi dacă el chiar este gloria Dumnezeului Celui Viu!
Te minunezi de câtă putere în a lucra neinteresantul, inutilul și iraționalul are uneori ființa umană! Și, totuși, dacă dai la o parte păcatele din om oare ce mai rămâne? Sau mai rămâne, oare, ceva?
Grea întrebare, complicate răspunsuri, cu siguranță! În mod cert, ceea ce dă frumusețe și profunzime omului este credința! Acea încredere nețărmurită în Tatăl ceresc, în promisiunile pe care El, cu fidelitate, le îndeplinește, în tot ceea ce ne ține, deci, legat de El și de lumea cerească. Credința este fundamentul vieții noastre, ceea ce susține căutările și aspirațiile noastre, dar și cea ce dă mare profunzime viețuirii noastre!Credem și suntem oameni! Credem, pentru că aceasta este calitatea fundamentală a omului și dincolo de orice definiție dată omului, cea mai frumoasă este aceea că omul este o ființă credincioasă! Tot ceea ce s-a creat frumos, bun și încântător în lume, tot ceea ce naște mirare și atrage, tot ceea ce ne fascinează din lucrul faptelor omului este rodul credinței.
Mai mult, chiar, tot ceea ce magnific în lume, tot ceea ce încântă și fascinează este rodul credinței. Este de ajuns să ne uităm în trecutul istoriei noastre, dar și în viețile noastre, în existența fiecăruia și să ne dăm seama că suntem numai atât cât credem, ceea ce credem se salvează în veșnicie, tot ceea ce este asociat credinței are viabilitate!
De altfel, minunile și vindecările făcute de Iisus Mântuitorul subliniază de fiecare dată acest lucru, credința este fundamentală în orice cerem și facem! Nimic rău nu-I rezistă, nimic superficial nu-I stă în cale, nimic urât nu se susține în calea ei!
Credința este lentila autentică prin care vedem lumea, pe noi și pe aproapele, așa cum suntem. Credința este coloana fundamentală a vieții noastre, iar în afara ei devenim pradă răului, întunericului și morții.
Credința este bucuria, tăria și lumina vieții noastre!
Să mergem pe calea credinței, să ne bucurăm de frumusețea vieții, să vedem frumusețea lumii noastre!


Comentarii

Postări populare de pe acest blog

ÎNAINTE SĂ PORNEȘTI PE CALEA RĂZBUNĂRII, SAPĂ DOUA MORMINTE!

INIMA, RAȚIUNEA ȘI RAȚIUNEA INIMII!

PETRECE-ȚI TIMPUL CU OAMENI CARE TE OBLIGĂ SĂ EVOLUEZI!