O Românie care se roagă, crede și speră!



În pofida a ceea ce și-ar dori unii sau alții, noi, românii, suntem un popor religios cu un puternic simț al sacrului și o cu mare fascinație față de veșnicie. Iar aceasta se vede, nu din sondajele cu acuratețe mai mare sau mai mică, pe care le tot vedem, ci din viața cotidiană.
Astfel, zilele acestea asistăm la unul din marile pelerinaje ale României credincioase și anume la cel dedicat Sf. Cuv. Parascheva, cu siguranță cel mai mare de la noi, care arată, de fiecare dată, încrederea în Dumnezeu a conaționalilor noștri. Acesta manifestă efervescența și bucuria, credința și speranța celui ce crede și are conștiința că a purces la drum cu Dumnezeu, pentru a-și spori credința, pentru a se bucura de o mai intensă prezență a sacrului și pentru a manifesta bucuria comuniunii și tăria speranței sale.
Desigur, adesea se vede și se aude la radio și la tv, pe rețelele de socializare, nu ceea ce este important, ci unele aparente derapaje, efervescența răsăriteanului  sau cine știe ce pretexte de împușcat rating. Dincolo de acestea se manifestă un uriaș ocean de credință și de speranță. Este cel al României profunde, acela al mamelor și al bunicilor noastre, căci da, ele sunt majoritare și aici, aceea a bolnavilor disperați de orice altceva, dar niciodată de Cel de Sus, acela al celor care lasă să izbucnească din sufletele lor bucuria de a merge la drum cu Dumnezeu.
Este România creștină și europeană ce dorește să ducă această bucurie a credinței mai departe, reînnoind temeliile spirituale ale lumii noastre. Este cea a confraților noștri ce-și doresc o Românie și o Europă creștine. Pentru că ei sunt cei ce merg în pelerinaj astăzi și, apoi, în multe alte locuri. La București - la Sf. Dumitru din Basarabi, la Târgoviște - la Sf. Ier. Nifon, la Nicula - la sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului și tot așa, prin orașele țării noastre, la marile pelerinaje.
Această Românie o admirăm astăzi! O Românie în rugăciune către Dumnezeu, tăcută și plină de speranță! O Românie demnă și mândră de trecutul ei, dar și încrezătoare în viitorul ei! O Românie clădită pe sângele eroilor și a sfinților ei! O Românie frumoasă!
Da, România mea și a ta și a celor de dinainte și a celor de după noi! A mea și a ta și a tututor celor ce credem și nu încetăm a spera că duhul lui Iancu, al lui Vlad și al lui Mihai niciodată nu s-a risipit, ci dospește România de azi și România de mâine!
"La trecutu-ți mare, mare viitor! Vis de vitejie, fală și mândrie, Dulce Românie, asta ți-o doresc!"

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

ÎNAINTE SĂ PORNEȘTI PE CALEA RĂZBUNĂRII, SAPĂ DOUA MORMINTE!

INIMA, RAȚIUNEA ȘI RAȚIUNEA INIMII!

PETRECE-ȚI TIMPUL CU OAMENI CARE TE OBLIGĂ SĂ EVOLUEZI!