Vești bune, vești rele! Ca Vestea Veștilor istoriei noastre nu există!

Vești bune, vești rele!
De-a lungul vieții noastre primim din belșug ambele feluri de vești, deși ne-am dori să primim numai din cele bune. Așteptăm, dorim, căutăm... Cu toții ne-am dori numai cele bune! Ce este însă o veste bună? Ce ne-ar putea oare bucura sufletul cu adevărat? În mod cert, nu bunurile materiale, nu puterea, nimic din cele ce mai toți, poate, le au la dorințe sau așteptări.
Cu mai bine de două milenii în urmă, lumina speranței și bucuria mântuirii a strălucit atunci când Maria, Fecioara din Nazaret, a primit să fie protagonista istoriei umane, zicând DA magnificei propuneri a lui Dumnezeu și acceptând să fie cea prin care Se va Întrupa Fiului lui Dumnezeu. Acest eveniment, Vestea cea Bună pentru toate timpurile și pentru întreaga creație, ne-a redeschis calea spre libertate, mărturisind iubirea nesfârșită a Tatălui ceresc pentru noi oamenii. 
Cea mai Bună veste a istoriei noastre și a lumii este peste veacuri aceasta: Dumnezeu nu pregetă să ne iubească cu o iubire totală, infinită  și desăvârșită, necontenind a veni mereu către noi, a ieși în întâmpinarea noastră, a ne aștepta și a ne însoți în toate nevoile, neputințele, așteptările și bucuriile noastre.
Așteptăm mereu vești bune, dar Vestea Veștilor aceasta este: prin DA-ul Fecioarei din Nazaret, exprimând libertatea noastră autentică, Dumnezeu începe să-Și facă sălaș în interiorul lumii noastre. Iar aceasta ne dă o nemaipomenită speranță și mângâiere, pentru că venit la noi și nu mai pleacă niciodată!
Ne iubește cu maximă fiditate cum niciun pământean nu o face, chiar și atunci când îi refuzăm prietenia și prezența, fiindcă e mai presus de neputințele și toate limitările noastre.
În rest, să ne dăruiască mereu Domnul necontenite vești bune: pace în lume și în viețile noastre, iubire, bună înțelegere și armonie !

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

ÎNAINTE SĂ PORNEȘTI PE CALEA RĂZBUNĂRII, SAPĂ DOUA MORMINTE!

INIMA, RAȚIUNEA ȘI RAȚIUNEA INIMII!

PETRECE-ȚI TIMPUL CU OAMENI CARE TE OBLIGĂ SĂ EVOLUEZI!