UNII, CHIAR TREBUIE IERTAȚI!

UNII, CHIAR TREBUIE IERTAȚI!

Dacă privim pe scena publică, vom vedea oameni care se transformă brusc în "apostoli" ai dreptății maxime, cerând pedepse exemplare!
Cu o ipocrizie profund teatrală, cu inimi de piatră, merg pe principiul să se facă dreptate de-ar fi să piară lumea! (urâtă maximă!)
Ori, uită alt principiu, că abuzul de dreptate, adică multă dreptate pe care o cred ei, înseamnă, de fapt, multă nedreptate. Singura dreptate reală este aceea a iertării lor, a iubirii și a milostivirii.
Unii oameni care au greșit, cum sunt unii contemporani, nu de judecată dreaptă au nevoie, ci de foarte multă iubire, îngăduință și iertare. Știu că nu place această logică!
Dar, să nu uităm istoria recentă, când tocmai cei care voiau dreptate și pedepse exemplare pentru alții, s-au dovedit a fi mai răi și mai nedrepți decât ceea ce reclamau, căci sunt dovezi multiple, cum ar fi furtul din casa altora, din casa părinților, din firma asociatului tatălui său etc.!
O societate, pentru a merge mai departe, pentru a se înălța pe scara civilizației are nevoie de iubire, de iertare și de îngăduință.
Dreptatea în sine nu este mare valorare, decât numai unită cu iubirea și cu iertarea.
Pe un om rău dacă-l tratezi cu răutate, va deveni și mai rău, dar dacă-l tratezi cu iubire, va deveni mai bun!
Rămân, întotdeauna, cu gândul la Dumnezeu!

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

ÎNAINTE SĂ PORNEȘTI PE CALEA RĂZBUNĂRII, SAPĂ DOUA MORMINTE!

INIMA, RAȚIUNEA ȘI RAȚIUNEA INIMII!

PETRECE-ȚI TIMPUL CU OAMENI CARE TE OBLIGĂ SĂ EVOLUEZI!