Au apărut "demonii" vremurilor noastre, dar, Domnul este prezent în toate încercările!

Fiecare timp își are oportunitățile sale, dar și provocările specifice. Fiecare epocă este un dar al lui Dumnezeu, dar și un moment de încercare. De aceea, fiecare vreme își are "demonii" ei care bântuie viețile oamenilor și spulberă speranțele multora.
Timpul este darul dumnezeiesc ce constituie realitatea vieții noastre, alături de spațiu, adică acum și aici, prezentul mântuirii noastre. Unii se uită cu nostalgie la timpuri trecute și la cele ce au fost, idealizând epoci și personaje, oportunități și chiar provocări, uitând că Dumnezeu este pururi prezent în lumea Sa și absolut niciodată nu părăsește pe nimeni!
Probabil că la începutul secolului trecut, mulți priveau cu disperare la prezentul vieții lor: era timpul Primului Război Mondial, al revoluției bolșevice și tot așa. Și atunci parcă porțile infernului se deschiseseră și mulți demoni întunecau lumea cu tenebroasa lor prezență, cum de altfel anticipase Dostoievski magistral în opera sa.
Ca astăzi, când destui semeni de-ai noștri își batjocoresc rădăcinile, credința, fundamentele societății, crezând că luptă ca și atunci pentru progres și civilizație! Îi vedem, le citim postările, le observăm activitatea și le auzim discursurile. Toate, ne arată o lume în derivă ce parcă și-a pierdut busola spirituală, o lume dominată de imediat, de pofte și de vicii, de materialism și ceea ce se vede, o lume ce parcă și-a atins limitele. O lume în declin! Dar, oare, de la venirea Mântuitorului în lume nu acestea trebuiau să se întâmple?
Pe drumul vieții noastre, către Emausul eshatologic, El merge cu noi și ne însoțește tainic, nu-L vedem , pentru că nu știm să-I citim semnele și să-I recunoaștem prezența, dar El este pururi alături de noi. În viață și în bucurie, în suferință și în tristețe, în încercare și în speranță, El este! Dumnezeu nu ne părăsește niciodată, ci ne ajută să alungăm pe toți "demonii" lumii noastre!
Prezența Sa vindecătoare și biruitoare este cea care ne salvează de orice rău și neputință, de orice întuneric și cădere. El este Cel care poate alunga pe toți "demonii" lumii noastre, care poate susține speranța noastră și care este prezent pururi în timpul trăirilor noastre.
Deși furtuni înfricoșătoare ne pot încerca speranța, deși orice rău ne poate întuneca imediatul vieții noastre, să nu uităm cui aparținem și cine luptă pentru noi, Domnul Cel tare în războaie, Dumnezeu pururi biruitor, Domnul oștirilor cerești, împotriva căruia nimeni, niciodată, nu are nici o șansă.
Acesta este Dumnezeul nostru - piatra cea tare în vremuri de restriște, biruitor și pururi salvator, pe El să-L slăvim, punându-ne nemijlocit speranța toată în El.
Domnul este prezent în toate încercările noastre și ale epocilor, Cel ce alungă "demonii" și cu care biruim și noi, fiindcă este cu noi Dumnezeu și nimeni nu poate să ne fure biruința!

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

ÎNAINTE SĂ PORNEȘTI PE CALEA RĂZBUNĂRII, SAPĂ DOUA MORMINTE!

INIMA, RAȚIUNEA ȘI RAȚIUNEA INIMII!

PETRECE-ȚI TIMPUL CU OAMENI CARE TE OBLIGĂ SĂ EVOLUEZI!