8 MARTIE – ZI A RECUNOȘTINȚEI CĂTRE DUMNEZEU PENTRU VOCAȚIA SPECIALĂ A MAMEI

Încă un prilej de a ne aminti de vocația specială a femeii, ziua de 8 martie ne oferă posibilitatea de a aprecia efortul, jertfelnicia, bunătatea și iubirea mai ales a mamelor, care sunt angajate profund în creșterea și educația copiilor lor. Și în trecut, dar și astăzi, Ziua Internațională a Femeii este văzută ca o zi specială dedicată mamei și ideii de maternitate, într-un fel o altă modalitate de a cinsti familia și binecuvântatele ei roade.
Veți spune poate unii că semnificația istorică a acestei zile se leagă și de altceva. Așa este! Dar, astăzi contează mai mult ce semnificație îi dăm. Puțin cunosc semnificațiile istoriei acestei zile, nerelevante astăzi, dar cu toții suntem de acord că încă o zi de cinstire a femeii, a vocației ei de mamă, nu are cum să strice și chiar dacă sărbătoarea de astăzi nu are o încărcătură religioasă, noi o putem căuta.
În primul rând, cinstindu-ne cu recunoștință mamele, cele care ne-au dat viață și prin care Dumnezeu ne-a dăruit venirea în această lume, Îl cinstim indirect tot pe Creator, mulțumindu-i pentru minunatul dar al vieții și pentru faptul că ne-a învrednicit pe toți să avem mame pentru care să-I fim recunoscători. Mama ne aduce aminte mereu de Dumnezeu, prin faptul că ne-a născut, ne-a educat, ne-a crescut, ne-a învățat, ea fiind cea care, cel mai adesea, ni L-a făcut prezent prima oară pe Dumnezeu în viețile noastre prin rugăciunea ei fierbinte.
Și, nu întâmplător, acum la început de primăvară, când în emisfera nordică parcă revine la viață natura după iarnă și totul începe a deveni verde și frumos, cinstim mama și indirect familia. Chiar luna martie este denumită luna celebrării vieții, este adevărat, pentru că spre finalul ei avem sărbătoarea Bunei Vestiri, dar, amintindu-ne de jertfelnicia mamelor noastre și cinstindu-le, ducem mai departe valorile credinței pe care ele le promovează.
În al doilea și deloc în ultimul rând, cinstim, în general, pe toate femeile cu care relaționăm în viața cotidiană, apreciind munca, jertfa, dăruirea și abnegația lor, manifestându-ne cu recunoștință și mulțumindu-le, tocmai pentru a le încuraja pe drumul vieții.
8 martie este ziua în care ne aducem aminte cu toții că trebuie să fim mai atenți cu femeile din viețile noastre, mai responsabili în a le susține și că împreună suntem cei care ducem pe umerii noștri destinul acestei lumi, pline de har, dăruite nouă, tuturor, de Domnul.
La mulți ani, mamelor și tuturor femeilor!

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

ÎNAINTE SĂ PORNEȘTI PE CALEA RĂZBUNĂRII, SAPĂ DOUA MORMINTE!

INIMA, RAȚIUNEA ȘI RAȚIUNEA INIMII!

PETRECE-ȚI TIMPUL CU OAMENI CARE TE OBLIGĂ SĂ EVOLUEZI!