OMUL ESTE RESURSA ȘI COMOARA CEA MAI PREȚIOASĂ A LUMII, A CRUCII ROȘII ȘI A VIEȚILOR NOASTRE

Ziua Internațională a Voluntariatului – 5 decembrie – este de fiecare dată un prilej special pentru a reafirma valoarea specială pe care o conferă această opțiune de a-ți sluji semenii, de a te implica în rezolvarea unor nevoi concrete, prin implicare personală și prin dăruirea din timpul propriu, pentru ceilalți. 
Ca Președinte al Societății Naționale de Cruce Roșie, filiala Dâmbovița – organizație care apreciază voluntariatul și se bazează foarte mult pe el, am avut ocazia să cunosc multe persoane dedicate slujirii semenilor, gata de a veni în ajutorul lor și de a contribui la rezolvarea diferitelor provocări, cu deosebită responsabilitate, generozitate și dedicare.
Programele, proiectele și activitățile Crucii Roșii se fundamentează pe voluntariat, pe acea dorință de a te pune în slujba aproapelui și de a-l ajuta, de a-ți aduce o contribuție vie, concretă și necesară la dezvoltarea durabilă a comunității noastre.
Voluntariatul manifestă acel bine existent în adâncul omului, acea nevoie concretă de manifestare a iubirii față de cei de lângă noi și de implicare în problemele comunității, fiind expresia specificului social sau comunitar al ființei umane.
Fapte extraordinare și numeroase lucruri bune s-au întâmplat de-a lungul timpului prin înțeleapta valorificare a voluntariatului, iar aici amintesc pe foarte numeroșii noștri semeni implicați, pe câmpurile de bătălie sau în vremuri de pace, atunci când s-au întâmplat cataclisme, dezastre naturale sau provocate de om, în alinarea suferințelor, ajutorarea concretă cu cele necesare vieții ori rezolvarea unor probleme urgente din anumite timpuri și locuri.
Expresie socială certă a acelei iubiri față de aproapele, propovăduită de Creștinism de două milenii, voluntariatul manifestă o nevoie profundă a sufletului uman și anume aceea de a fi mereu alături de semeni, de a-i ajuta, de a le susține nevoile și lipsurile și de a fi solidari cu ei, mai cu seamă în momentele grele. Altfel spus, este vorba despre a manifesta acea necesară solidaritate umană dincolo de orice limitare sau discriminare, dincolo de orice ideologie, etnie sau gen, de a fi alături de cel de lângă tine și de a nu uita că, înainte de orice, trebuie să fii om în toate momentele vieții, fiindcă încercările existențiale sunt aceleași pentru toți, însă unii le traversează mai ușor, alții mai greu sau chiar sunt înfrânți de ele.
De aceea, avem nevoie unii de alții, avem nevoie de cel de lângă noi, pentru că omul este resursa și comoara cea mai prețioasă a lumii și a vieților noastre, este cu adevărat centrul universului și nu avem voie absolut niciodată să fim nepăsători față de încercările celor de lângă noi. 
Îndemn pe toți membrii comunității noastre locale să se implice, după putere, ca voluntari, acolo unde este nevoie, pentru a da o mărturie reală, vie și dinamică de solidaritate, umanitate și filantropie!
Adresez, în această zi specială, alese aprecieri și felicitări voluntarilor Crucii Roșii, de oriunde ar fi ei, ca de altfel tuturor voluntarilor implicați necondiționat în situații concrete de ajutorare a semenilor, dorindu-le tuturor mulți ani cu sănătate și împliniri pe măsura dăruirii lor.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

ÎNAINTE SĂ PORNEȘTI PE CALEA RĂZBUNĂRII, SAPĂ DOUA MORMINTE!

INIMA, RAȚIUNEA ȘI RAȚIUNEA INIMII!

PETRECE-ȚI TIMPUL CU OAMENI CARE TE OBLIGĂ SĂ EVOLUEZI!