Unii uită că sunt trecători și că patria-i eternă!

Încă o dată, cei ce ar fi trebuit să ne readucă în memoria prezentului faptele nepieritoare ale trecutului, ne arată că au uitat, nu vor sau nu pot.
Astăzi, este Ziua tanchiștilor ce aniversează înființarea primului batalion de tancuri, la 1 august  1919, iar pentru noi, la Târgoviște, faptele glorioase ale  Regimentului Care de Luptă ne umplu inima de mândrie.
Trăim zilele unei pandemii dar, din nefericire, constatăm că parcă cineva dorește să ne șteargă memoria, să ne lase fără rădăcini, fără faptele memorabile ale celor de dinaintea noastră, poate pentru a fi numai consumatori de bunuri și nu propagatori de valori spirituale, ori creatori de istorie!
În aceste momente mă gândesc la toți acei eroi tanchiști, care nu au pregetat să lupte, chiar de știau că pot muri, pentru că aveau demnitate, curaj și responsabilitate față  de trecut, prezent și viitor.
În multe locuri ale lumii sunt câte unii care doresc ștergerea memoriei istorice, ar vrea să uităm cine suntem, de unde venim și încotro mergem! Ziua tanchiștilor este un moment oportun de a ne aminti că fără jertfă și hotărâre, fără curaj și fără valori, fără o atitudine adecvată nu vom putea răzbi în istorie. Cu multă evlavie , mă gândesc astăzi la căpitanul Gheorghe Răuță, de la Comișani care a dus gloria acestei arme în slava neuitării.
Trec pe lângă noi aniversări și comemorări, evenimente care încearcă să ne arate că viața trebuie trăită cu rost și că totul se construiește cu sacrificiu și bunăvoință. Domnilor responsabili de astfel  de evenimente, să nu uitați că voi sunteți trecători, dar patria este eternă! Oare nu vă crapă obrazul de rușine că terfeliți memoria atâtor eroi? 
Nu uitați, istoria nu uită și nu iartă, iar uneori nici oamenii!

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

ÎNAINTE SĂ PORNEȘTI PE CALEA RĂZBUNĂRII, SAPĂ DOUA MORMINTE!

INIMA, RAȚIUNEA ȘI RAȚIUNEA INIMII!

PETRECE-ȚI TIMPUL CU OAMENI CARE TE OBLIGĂ SĂ EVOLUEZI!