La mulți ani, Crucea Roșie!

La 144 de ani de la înființare, Crucea Roșie este cea mai cunoscută instituție umanitară din lume, ce aduce încredere, speranță și ajutor.
După aproape un secol și jumătate, în timp de război, de pace sau de calamitate, Crucea Roșie rămâne simbolul slujirii aproapelui, al solidarității umane, indiferent de rasă, gen, religie, vârstă, ori stare socială, împărtășind, în România și în lume, frumoasele, generoasele și trainicele sale principii:
-Umanitate, fiindcă toți suntem frați și surori și ceea ce ne leagă, întotdeauna este mai important decât ceea ce ne desparte;
-Imparțialitate, căci partizanatele nu-și au rostul atunci când este nevoie de ajutor concret, rapid și necesar;
-Neutralitate față de orice doctrină social-politică și economică, religioasă sau filozofică;
-Independență, căci este liberă de orice obediență politică, statală sau ideologică;
-Voluntariat, deoarece valorizează disponibilitatea de a sluji omul, cu nevoile și problemele lui urgente;
-Unitate, pentru că distincțiile și separațiile nu rezistă în fața suferinței și a provocărilor vieții;
-Universalitate, deoarece ea se adresează tuturor, dincolo de orice specificitate locală sau națională.

Crucea Roșie este astăzi una din instituțiile cele mai respectate și căutate atunci când sunt probleme umanitare, când speranța își pierde din strălucire, ori când umanitatea este pe cale de a fi înfrântă. De ce? Pentru că oameni dedicați angajamentului lor voluntar au decis să ajute, să pună în centrul preocupărilor lor omul, cu toate problemele și nevoile lui și să ajute, atunci când greul pare uriaș și de neînvins.
Este o realitate evidentă faptul că peste tot în lume Crucea Roșie este dinamică și activă, implicându-se în ajutorarea refugiaților de război, a migranților, a bolnavilor, a celor afectați de calamități și conflicte și, în general, a omului care suferă.
De aceea, ca președinte al filialei județene de Cruce Roșie  Dâmbovița, afirm cu tărie: suferința voastră este datoria noastră, să o alinăm și să vă ajutăm să depășiți orice rău vă încearcă, pentru că ne pasă de voi, pentru că sunteți  aproapele nostru, pentru că sunteți cei care au nevoie de noi, de ajutor, de Crucea Roșie! Iată de ce mulți voluntari își dedică timp și energie pentru semenii noștri, cel mai adesea neștiuți, necunoscuți, dar foarte angajați și dedicați muncii lor.

În această zi de sărbătoare doresc să mulțumesc tuturor ostenitorilor Crucii Roșii, voluntarilor, sponsorilor și nu în ultimul rând conducerii executive a filialei Dâmbovița, condusă de domnul Raul Pavelescu. Nu pot uita nici de domnul Gheorghe Popescu, fostul director al filialei, căruia îi datorăm recunoștință pentru tot ceea ce a reușit să realizeze la nivelul județului, precum și la nivel național și internațional.

La mulți ani, Crucea Roșie!


Comentarii

Postări populare de pe acest blog

ÎNAINTE SĂ PORNEȘTI PE CALEA RĂZBUNĂRII, SAPĂ DOUA MORMINTE!

INIMA, RAȚIUNEA ȘI RAȚIUNEA INIMII!

PETRECE-ȚI TIMPUL CU OAMENI CARE TE OBLIGĂ SĂ EVOLUEZI!