ZIDITORI DE NEMURIRE, LUCRĂTORI ÎNTRU DREPTATE ȘI URMAȘI AI SFÂNTULUI IOAN ÎN FOLOSUL COMUNITĂȚII!

Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul este una din sărbătorile emblematice ale lunii iunie, din calendarul ortodox, celebrând cea mai mare personalitate a Vechiului Legământ și cea care face legătura cu timpul Mântuitorului Hristos.
Astăzi, m-am oprit asupra personalității lui, invitându-vă și pe dumneavoastră să o faceți, căci el a fost considerat cel mai mare profet al Vechiului Testament.
Ferm, aspru, dar totuși uman și înțelegător cu semenii săi, Sf. Ioan Botezătorul este simbolul și protectorul justițiarilor corecți din toate timpurile. Puternic vorbitor despre dreptate, Sf. Ioan Botezătorul este cel care ne-a arătat că niciodată în viață compromisul, minciuna, înșelătoria și nedreptatea nu pot fi trepte spre vreo biruință, ci numai semne ale înfrângerii.
Și vedem astăzi pe mulți justițiari, fricoși și nearătați la față, ascunși după pseudonime, pagini de Facebook obscure care cred că, șantajând, denigrând și denaturând adevărul au impresia că luptă pentru dreptate! Probabil că da, dar pentru propria lor dreptate, dacă ar fi să redenumesc așa propriul lor buzunar și interes.
Adevăratele viruți sunt cele ce produc imitație, aduc bine, pace, dreptate și stabilitate într-o comunitate, care folosesc celor mulți și mai ales care nu au vreun interes personal, social-politic sau financiar.
Sf. Ioan Botezătorul a cărui naștere minunată o sărbătorim astăzi este un simbol al dreptății, al curățeniei și al neamestecului cu cei ce se credeau puternicii zilei, dar erau robi ai răului.
Nu poți face binele, decât dacă-l dorești și te pregătești pentru el. Nu poți cere altuia să fie drept dacă nu vezi bârna din ochiul tău. Nu poți să vrei să reprezinți o comunitate, dacă nu te regăsești , măcar în jumătate din preceptele Decalogului, măcar în cele cu impact comunitar, deși toate sunt minimul necesar acceptabil pentru un politician și nu numai, pentru oricine dorește să fie om cu adevărat!
Sf. Ioan Botezătorul ne arată că niciodată nu poți face compromis cu nedreptatea și falsitatea, pentru că odată ce te amesteci cu întuneicul, acoperi lumina din tine și reflecți umbre și rămășițe a ceea ce puteai fi dacă ai fi fost om!
Sf. Ioan Botezătorul este ocrotitorul multor români și creștini, chiar dacă ne sărbătorim onomastica la 7 ianuarie și nu acum, și astăzi este tot o ocazie de sărbătoare mare și de amintire a ceea ce trebuie să nu uităm niciodată să fim, pentru a trăi cu adevărat viața noastră și nu caricatura pe care unii ne-o aruncă înainte.
Să dea Dumnezeu să avem timpuri frumoase, de pace și dreptate, cu oameni mari și dedicați slujirii comunității noastre!

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

ÎNAINTE SĂ PORNEȘTI PE CALEA RĂZBUNĂRII, SAPĂ DOUA MORMINTE!

INIMA, RAȚIUNEA ȘI RAȚIUNEA INIMII!

PETRECE-ȚI TIMPUL CU OAMENI CARE TE OBLIGĂ SĂ EVOLUEZI!