ANIVERSAREA INSTITUȚIEI SLUJIRII ȘI GRIJII FAȚĂ DE FIINȚA UMANĂ - ZIUA MONDIALĂ A CRUCII ROȘII

8 mai celebrează, an de an, Ziua Mondială a Crucii Roșii, așa cum a fost ea instituită de către Comitetul Internațional al acestei nobile organizații, în anul 1859, dar, în același timp, marchează și ziua de naștere a fondatorului acesteia - Henry Dunant.
Această zi ne reamintește de principiile fundamentale ale umanității și de nevoia de a ajuta, de a fi solidari și de a ne comporta cu bunăvoință și cu receptivitate față de nevoile aproapelui nostru, deoarece înainte de orice, definiția cea mai adecvată a omului este solidaritatea.
Nu întâmplător, s-a spus că omul este o ființă socială -zoon politikon- care are înscrise în adâncul său: empatia, generozitatea, dăruirea și disponibilitatea față de nevoile celui de lângă el.
Crucea Roșie este, în toată lumea, un simbol al omeniei, al într-ajutorării și al triumfului umanității, al bucuriei de a ajuta și al victoriei binelui asupra întunericului, al bunăvoinței asupra închistării!
Ca președinte al filialei județene de Cruce Roșie, am bucuria de a lucra împreună cu oameni dedicați vocației și angajamentului lor, gata de a fi alături de comunitatea noastră și de toți cei în nevoie, mai cu seamă în perioada aceasta când cu toții suntem angrenați în înfrângerea acestei noi panedemii care încearcă valorile, limitele  și solidaritatea lumii noastre.
În România și în lume, Crucea Roșie reprezintă semnul că umanitatea nu se poate prăbuși, că învinge tot ceea ce încearcă civilizația noastră, iar ceea ce este mai bun în om, izbucnește atunci când este îndrumat către cauze nobile.
Crucea Roşie, filiala Dâmboviţa, şi-a adus, cu mărinimie, contribuţia sa la ajutorarea semenilor noştri aflaţi sub vitregia vremurilor, dăruindu-le puterea de a merge înainte şi de a birui neajunsurile.
Un gând special de mulțumire și recunoștință am astăzi pentru Înaltpresfințitul Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Nifon, președinte la nivel national, multă vreme, al Crucii Roșii, care a dăruit societății, dar și mie personal, un exemplu de generoasă disponibilitate, abnegație și dăruire întru slujirea semenilor și mai binele acestei instituții!
Cele șapte principii generale ale crucii Roșii, un număr simbolic, ca darurile Duhului Sfânt: Umanitate, Impartialitate, Neutralitate, Independenta, Voluntariat, Unitate si Universalitate sunt profund umane și religioase, izvorăsc din valorile noastre fundamentale și reprezintă esența datoriei noastre de a sluji omul, lumea și civilizația noastră. Sunt un crez necesar și generos, o linie călăuzitoare în viață, pentru toți cei ce-și descoperă vocația slujirii.
În România, de la Dimitrie Ghica, Nicolae Kretzulescu, familia Cantacuzino, C.A. Rosetti, Ioan Ghica, Dimitrie Sturza, Carol Davila și până la reginele Elisabeta, Maria, Elena și Ana, Prințul Ghica, George Enescu și mulți alții, reprezintă tot atâtea exemple de elite angajate în slujirea propriului popor, prin intermediul Crucii Roșii, ce astăzi ne obligă la imitare și depășire!
Apreciez, în mod deosebit, activitatea filialei județene de Cruce Roșie, a conducerii executive în frunte cu directorul Raul Pavelescu și a volunarilor!
Privesc cu recunoștință și mulțumire la întreaga activitate mondială a Crucii Roșii și mulțumesc tuturor celor implicați în buna și rodnica reușită a misiunii  noastre!
La mulți ani, tuturor ostenitorilor Crucii Roșii! 
La mulți ani, Crucea Roșie!
La mai mult, la mai bun, la mai mulți!

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

ÎNAINTE SĂ PORNEȘTI PE CALEA RĂZBUNĂRII, SAPĂ DOUA MORMINTE!

INIMA, RAȚIUNEA ȘI RAȚIUNEA INIMII!

PETRECE-ȚI TIMPUL CU OAMENI CARE TE OBLIGĂ SĂ EVOLUEZI!