Iubirea adevărată duce la Dumnezeu!

Duminica a V-a a Postului Mare este dedicată Ssfintei Cuvioase Maria Egipteanca, model al regăsirii de sine, al aflării adevăratei iubiri și a desăvârșirii.
Nu întâmplător, pilda vieții sale este sursă de inspirație și pentru viața noastră, fiindcă ea ne arată că, întotdeauna, atunci când căutăm cu sinceritate, cu râvnă și cu statornicie, găsim ceea ce ne dorim! 
Maria Egipteanca a încercat să-și împlinească setea de nemărginire, desăvârșire și infinit, cu patimi și cu păcate, căutând iubirea acolo unde nu era! Căci nu tot ceea ce avem impresia noi că este iubire, în mod real, chiar este! Dar, ce este oare iubirea? Care este iubire și care nu? Unde este autentică și unde nu? 
Sf. Cuv. Maria Egipteanca ne arată că adevărata iubire nu poate fi străină, niciodată, de Dumnezeu și de ordinea pe care El a creat-o! Adevărata iubire aparține firescului vieții! Și mai cu seamă, dacă privim pilda Mariei Egipteanca prin lentila fragmentului evanghelic de astăzi, referitor la cererea de întâietate adresată Mântuitorului de fiii lui Zevedeu, vom vedea că adevărata iubire presupune slujire, îngăduință, jertfelnicie, dăruire, bunătate, blândețe și, în general, toate acele calități frumoase ale sufletului uman.
Postul, rugăciunea și faptele bune sunt călăuza noastră cotidiană în această perioadă, la care se adaugă și asumarea restricțiilor impuse de eforturile de eradicare a pandemiei cu noul coronavirus și, de aceea, putem spune că aceasta reprezintă tot o cale ascetică, o renunțare voită, o asumare a izolării pentru binele comun care se constituie în fapte ale milosteniei sufletești și trupești.
Fără să vrem, dar din nevoie, am primit un timp pe care trebuie să-l dedicăm mai mult sufletelor noastre, rugăciunii, meditării la rostul vieții noastre, așa că este o șansă unică de a vedea că nu se reduce totul în viață la materie și cele materiale.
Așadar, să ne asumăm vocația de creștini, de cei ce împărtășesc speranță, iubire, încredere și putere!
Să ne împlinim deci chemarea de a fi lumină a lumii, luminând din lumina lui Hristos!

Comentarii

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

ÎNAINTE SĂ PORNEȘTI PE CALEA RĂZBUNĂRII, SAPĂ DOUA MORMINTE!

INIMA, RAȚIUNEA ȘI RAȚIUNEA INIMII!

PETRECE-ȚI TIMPUL CU OAMENI CARE TE OBLIGĂ SĂ EVOLUEZI!