Intrarea Domnului în Ierusalim și scoaterea noastră din biserici!

În aceste zile de izolare și de interdicție de a păși în interiorul bisericilor noastre datorită răspândirii noului coronavirus, mulți poate sunt dezamăgiți și mâhniți, copleșiți de supărare și de teamă, ori cu totul nemulțumiți, și e de înțeles!
Dar, nu trebuie să uităm că Cel ce l-a înviat pe Lazăr din morți a intrat biruitor în Ierusalim, a pătimit, a murit, a Înviat și vine în sufletele noastre, intră în viețile noastre, chiar și în aceste condiții de comuniune numai sufletească, învingând orice limitare și distanță!
Astăzi, ca în fiecare an, Domnul intră în Ierusalim, glorioasa cetate,  în aclamațiile mulțimii care a fost de față la învierea lui Lazăr sau care auzise de acest eveniment. Pentru a tempera aceste mulțimi care-L vedeau ca pe un eliberator politic, intră în sfânta cetate călare pe un asin, simbol al umilinței și al blândeții, tocmai pentru a arăta că El este Mântuitorul lumii și nu un conducător lumesc.
Mulțimea venită pentru sărbătoarea Paștelui iudaic îl aclama, cu flori de palmier în mâini,  strigând Osana! Bine este cuvântat Cel ce vine întru numele Domnului! Sărbătoarea Intrării Domnului în Ierusalim sau a Floriilor ne arată că Domnul Cel puternic și mare, este gata mereu de a intra și  în sufletele noastre, blând și smerit, iubitor și dătător de speranță. El este Cel după care tânjește sufletul omului, Singrul care poate da pace și bucurie, speranță și lumină, dar mai presus de toate ajutor și iubire!
Atunci când se va putea, și noi Îl vom întâmpina pe Domnul în bisericile noastre parohiale, aclamându-L ca mulțimea pelerinilor din Ierusalim, ne mai lăsând neurmată dumnezeiasca chemare la comuniunea rugăciunii publice!
E timpul să ne gândim că va trebui să apreciem la maxima ei valoare libertatea de a merge în bisericile noastre, de a le umple, în duminici și sărbători și de a nu ne mai potoli, nicicând, această foame de Dumnezeu, în comuniune!
Pășim cu pași repezi spre sărbătoarea Învierii Domnului. Avem înainte săptămâna Sfintelor Pătimiri, pe care în rugăciune, meditație, post și fapte bune, împreună o vom parcurge. 
Să-L lăsăm pe Dumnezeu să fie mai mare decât neputințele, tristețile și neîmplinirile noastre!
Să-L lăsăm să intre în sufletele și viețile noastre, pentru a-i cânta mereu Bine este cuvântat Cel ce vine întru numele Domnului! 
Tuturor celor care astăzi își serbează onomastica le urez multă sănătate, ani mulți și binecuvântați!

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

ÎNAINTE SĂ PORNEȘTI PE CALEA RĂZBUNĂRII, SAPĂ DOUA MORMINTE!

INIMA, RAȚIUNEA ȘI RAȚIUNEA INIMII!

PETRECE-ȚI TIMPUL CU OAMENI CARE TE OBLIGĂ SĂ EVOLUEZI!