ÎNTÂLNIRI ȘI AȘTEPTĂRI ÎNTRU ÎNTÂMPINAREA CELUI CE PURUREA VINE SPRE NOI!

Pelerini pe drumurile vieții, alergăm cu ardoare spre a ne împlini așteptările ascunse ale inimii, trecând adesea peste orice încercare, numai pentru a ne împlini rostul existenței noastre.
Cu sentimentul că facem istorie, că scriem cu degetul lui Dumnezeu istoria noastră personală, contribuind la țeserea istoriei mari, alergăm, pășim cu grijă, escaladăm drumuri mai grele sau mai ușoare, căutând mereu acea urmă a prezenței delicate, dar sigure, a lui Dumnezeu.
Dacă, în vremurile mai îndepărtate, oamenii credeau că prezența sigură, chiar dacă nevăzută, a lui Dumnezeu o găsesc numai în anumite spații, după Întrupare, avem certitudinea că nu există nici spațiu și nici timp care să nu poarte prezența creatoare și proniatoare a Celui ce a creat toate. 
Sărbătoarea Întâmpinării Domnului continuă fabuloasa poveste a mântuirii noastre, începută odată cu Nașterea Sa, sărbătoare de care ne-am bucurat la timpul potrivit.
Împlinind prescripțiile legii mozaice, Domnul a fost adus la Templul din Ierusalim, unde El s-a întâlnit cu poporul Său, reprezentat de Dreptul Simeon și proorocița Ana.
De fapt, numele sărbătorii -Întâmpinarea Domnului -ne arată că, în Templu, poporul Său L-a întâlnit pe Domnul și Stăpânul lumii, că locul sfânt este mereu spațiul privilegiat al întâlnirii cu El și că fiecare dintre noi trebuie să-L întâlnim pe Domnul în toată viața noastră, în evenimentele ei, în întâlnirile și căutările noastre, în tot ceea ce facem și în tot ceea ce sperăm.
El este mereu aproape, mereu gata de a ne descoperi prezența Sa care nu părăsește niciodată și de a ne lumina sensul existenței noastre.
Întâlnirile punctează de fapt viața noastră, de la naștere, pe tot parcursul vieții noastre, căci întâlnim și ne lăsăm căutați, căutăm, batem la porți, aprindem lumini, creem punți de comunicare, scriem povestea vieții noastre împreună cu El și cu alții, devenim coautori la înnoirea și desăvârșirea lumii.
Dar, important este să nu lăsăm să adoarmă în noi dorința de întâlnire și de căutare, nevoia de comuniune și solidaritate, adânca așteptare a împlinirii rostului nostru.
Dumnezeu este Cel ce ne așteaptă pentru a ne întâlni în toate evenimentele vieții noastre, în bucurii și încercări, în nevoie sau primejdie, în victorie sau înfrângeri, în boală sau sănătate, în toată viața noastră, fiindcă El este cu adevărat Stăpânul absolut al marii istorii și al parcursului nostru existențial.
În toți oamenii buni și frumoși, înțelepți și luminoși, de la care am învățat ceva și care ne-au marcat viața, recunoaștem de fapt amprenta de neșters a Celui ce ne caută spre pururi întâlnire, ce este eveniment, comuniune și bucurie fără de sfârșit, sau fabuloasa poveste fără de sfârșit a vieților noastre!
Să simțim cu toții, cât mai des și mai profund,  prezența Celui ce nu încetează să vină mereu către noi, pentru a se bucura de întâlnirea cu cea mai iubită creatură a Sa!

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

ÎNAINTE SĂ PORNEȘTI PE CALEA RĂZBUNĂRII, SAPĂ DOUA MORMINTE!

INIMA, RAȚIUNEA ȘI RAȚIUNEA INIMII!

PETRECE-ȚI TIMPUL CU OAMENI CARE TE OBLIGĂ SĂ EVOLUEZI!