UN NOU AN – PENTRU A CREȘTE ÎN IUBIRE PRIN ÎNCEPUTURI!

Încurajați de speranța ce izvorăște din credință, am început un nou an! Fiecare început poartă cu el certitudinea speranței și dorința de a depăși, cu și mai mare înțelepciune, provocările ce se deschid în viețile noastre!
Anul Nou reprezintă un nou început, un alt timp ce ni s-a dăruit de Creator, un  cadru nou pentru aspirațiile și visele noastre, un nou mijloc de a ne împlini vocația pe care fiecare o avem de la Cel ce ține toate în mâna Sa. Prin noi începuturi înaintăm către acest nobil scop al vieții noastre, pentru a înțelege tot mai mult din viețile noastre, pentru a finisa asperitățile pe care trebuie să le desăvârșim, pentru a face ca lumina să strălucească tot mai puternic prin noi, iar iubirea să ne configureze tot mai profund existența!
Avem, în mod firesc, de la un nou an, mari așteptări, pentru că măreția începutului poartă neliniștea trecutului și speranța viitorului în mod creator și înnoitor.
Dorim să fie mai bine comunității noastre, țării noastre și lumii în care trăim! Să evităm, cu înțelepciune, tensiunile și conflictele, să reușim să ne înțelegem mai bine pe noi și pe aproapele, să devenim mai umani, iubind, acceptând și înțelegând mai mult!
Cu toții dorim mai întâi să ne înnoim sufletește, să dăm prioritate celor spirituale în viețile noastre, apoi, pe cât se poate și trupește, pentru a putea fi mai bine angajați în serviciul binelui, frumosului și al luminii, care izvorăsc de la Părintele ceresc!
Nu întâmplător,  astăzi în calendarul ortodox este cinstit Sf. Vasile cel Mare, Arhiepiscopul Cezareei Capadociei, care, în prima parte a celui dintâi secol creștin, a știut să fie un mare Ierarh, plin de vervă misionară și înțelepciune, un strălucit teolog și păstor de suflete, dar mai ales cel mai mare filantrop al tuturor timpurilor, cel ce a instituționalizat iubirea față de aproapele, creând uriașa operă social-filantropică și misionar-caritabilă numită Vasiliada.
A înființat orfelinate, azile, creșe, școli, spitale și în general toate instituțiile posibile de ajutorare a aproapelui și de exprimare a iubirii față de el. La început de Nou An civil, sărbătoarea Sf. Vasile cel Mare ne reamintește, de fiecare dată, că suntem cât iubim, că pentru a fi, cu adevărat trebuie să iubim și să ne ajutăm concret aproapele, ușurându-i poverile și mai mult decât atât , avem datoria, ca societate cu rădăcini creștine, să sprijinim pe toți aceia care nu pot să se ajute singuri. Desigur, pe cei ce nu pot, nu pe cei ce nu vor!
Iubirea este calea oricărui început, pentru că ea duce către noi și noi începuturi, fără de sfârșit, la acel liman al mântuirii, adică viața cea fără de sfârșit de creștere în iubire.
La început de Nou An, cu gândul la Dumnezeu, mai înainte de orice, vă îndemn să iubiți cât puteți și chiar mai mult, să vă străduiți să înțelegeți pe cel de lângă, căci fiecare om este gloria Dumnezeului Celui Viu, o taină ce trebuie descifrată, să dăruiți și, mai ales, să nu încetați niciodată să sperați, fiindcă lumea lui Dumnezeu este plină de har, și adesea cele neașteptate se produc deodată!
La mulți și fericiți ani!

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

ÎNAINTE SĂ PORNEȘTI PE CALEA RĂZBUNĂRII, SAPĂ DOUA MORMINTE!

INIMA, RAȚIUNEA ȘI RAȚIUNEA INIMII!

PETRECE-ȚI TIMPUL CU OAMENI CARE TE OBLIGĂ SĂ EVOLUEZI!