Un angajament politic și național curajos - Marșul pentru viață!

Pentru apărarea vieții, pentru a conștientiza lumea despre importanța ei, există Marșuri pentru viață sau mișcarea Pro Life. În Statele Unite ale Americii activismul pentru viață are o vastă poveste de luptă și mărturisire.
Numeroși preoți sau pastori s-au angajat în apărarea vieții, mulți politicieni i-au sprijinit, dar și mai mulți s-au manifestat cu indiferență. Dacă Ronald Regan, vestitul Președinte american cu alura cea mai anticomunistă, teoretic un conservator  autentic, nu a îndrăznit să se adreseze participanților la tradiționalul Marș pentru viață decât prin telefon, cum de altfel a făcut-o și George W. Bush și chiar domnul Trump în anii trecuți, anul acesta, Președintele Trump a surprins întreaga lume prin angajamentul de a mărturisi prin prezența sa la acest Marș, atașamentul față de valorile pro viață, creștine în special, dar nu numai.
Criticat și agresat mediatic, cu o presă ostilă care de multe ori îi deformează mesajul, domnul Trump continuă să fie surprinzător. Este într-adevăr un mărturisitor al credinței sale. Remarcăm și faptul că nu a răspuns până acum niciunei provocări de a porni vreun conflict regional, ori mondial. Cu echilibru și înțelepciune, cu mare curaj și cu un teribil umor, a mers în Coreea de Nord și a arătat că nimic nu poate face față dialogului și nimic nu este mai firesc și mai normal decât comunicarea. În Orient, pare că a găsit cheia echilibrului și reacționează cu greu la orice incident, oricât de grav ar fi.
Dar, dincolo de toate acestea, participarea la Marșul pentru viață ne impresionează pentru că ne arată că, poate, cel mai important lider al lumii, cel mai puternic șef de stat se manifestă prin faptă și cuvânt, prin prezența sa fizică, pentru viață, pentru apărarea demnității umane.
Pentru Președintele Trump cuvântul libertate nu mai este o armă ideologică și un cuvânt fără profunzime, adică numai un mesaj comercial, ci are de acum sens creștin, a căpătat autenticitate.
Gestul președintelui american mă face mândru că sunt creștin, dar în același timp face să izbucnească din adâncul sufletului meu întrebarea: oare, la noi, când vom vedea un astfel de gest? Domnul Președinte Iohannis merge la biserică, dar aș dori să-l văd în luna martie, alături de domnul Prim-ministru Ludovic Orban, cum dă o mărturie a respectului ce-l poartă națiunii noastre majoritar creștine, să meargă braț la braț cu cei care vor participa la Marșul pentru viață, la București, ori la Sibiu, la Timișoara, la Cluj sau la Iași, sau de ce nu, la Târgoviște? Îi aștept cu bucurie, numai să vină!

Gestul domnuluiTrump este un semnal dat lumii noastre că epoca derapajelor globaliste atee poate lua sfârșit, că e nevoie să valorizăm credința și națiunea, că e nevoie să ne întoarcem la valorile autentice și să lăsăm experimentele nefaste, inutile și păguboase ale postmodernității! De asemenea, poate acum înțeleg unii din criticii Bisericii noastre, de ce ne rugăm pentru conducătorii țării, ca să le dăruiască Bunul Dumnezeu înțelepciune, să fie conducători adevărați, curajoși și mărturisitori și să –și îndrepte derapajele!
Așa să fie! Dă, Doamne! Să vedem și la noi minunea mărturisirii din Statele Unite!
Cu Dumnezeu înainte, ca răul să nu biruiască și să rămână în urma noastră!

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

ÎNAINTE SĂ PORNEȘTI PE CALEA RĂZBUNĂRII, SAPĂ DOUA MORMINTE!

INIMA, RAȚIUNEA ȘI RAȚIUNEA INIMII!

PETRECE-ȚI TIMPUL CU OAMENI CARE TE OBLIGĂ SĂ EVOLUEZI!