SF. IOAN BOTEZĂTORUL – MĂRTURISITOR AL DREPTĂȚII ȘI AL ADEVĂRULUI DUMNEZEIESC!

Unul din cei mai cunoscuți și mai iubiți sfinți, la noi, la români, și în întreaga lume creștină, Sf. Ioan Botezătorul, Înaintemergătorul Domnului, este ultimul profet biblic  și cel ce face trecerea la lumea Noului Testament.
Exemplu de exigență, hotărâre și sfințenie, Sf. Ioan a pregătit și anunțat venirea Mântuitorului Hristos,  prin tot ceea ce a făcut orientând contemporanii săi spre Hristos. Mesajul vieții lui ne artă că niciodată nu trebuie acceptat compromisul în materie de principii de credință și că sensul vieții nostre este acela de a-L descoperi și vesti lumii pe Dumnezeu.
În întunericul ce domină adesea, este nevoie să fim semne de lumină și speranță, călăuzitori ai aproapelui spre Dumnezeu și cei ce reflectăm lumina, bucuria și iubirea Domnului către cei de lângă noi.
Intransigența Sf.Ioan Botezătorul în materie de credință și de trăire a adevărului vieții ne oferă un model de cum trebuie să ne trăim credința și viața, necedând nimic din fundamentele lor, deoarece acceptând împuținarea credinței sau falsificarea vieții ne trădăm chemarea și sensul existenței noastre.
Sărbătorirea Sf.Ioan, imediat după evenimentul Botezului Domnului ne arată că înnoirea vieții și transformarea din temelii a existenței este o necesitate și o datorie de viață, fără de care nu putem avansa pe drumul care duce la împlinirea noastră.
Apoi, faptul că Sf. Ioan a apărut în viața părinților săi, atunci când, deși doreau din tot sufletul, părea aproape imposibil, ne arată că Dumnezeu este împlinitorul oricărei bune și drepte speranțe și că ceea ce cu adevărat la oameni imposibil, El poate face realizabil!
Iar, finalul martiric al vieții Sf. Ioan mărturisește că deși neplăcut de mulți și nedorit, adevărul trebuie rostit întotdeauna ca parte a împlinirii vocației noastre și ca slujire a Celui ce este Calea, Adevărul și Viața, netrădându-ne niciodată propria chemare la a-L imita!
Sf. Ioan este protectorul și apărătorul tuturor celor nedreptățiți, tuturor celor ce aparent par a nu avea șanse de a-și împlini vocația și tuturor celor ce se manifestă întru apărarea dreptății și adevărului!
Vă doresc, tuturor celor ce purtați numele Sf. Ioan Botezătorul, mulți și fericiți ani!

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

ÎNAINTE SĂ PORNEȘTI PE CALEA RĂZBUNĂRII, SAPĂ DOUA MORMINTE!

INIMA, RAȚIUNEA ȘI RAȚIUNEA INIMII!

PETRECE-ȚI TIMPUL CU OAMENI CARE TE OBLIGĂ SĂ EVOLUEZI!