La mulți ani, Părinte Mitropolit!

Sunt momente în viața noastră când numai recunoștința și aprecierea sunt singurele modalități de exprimare, de înțelegere a realității și de atitudine firească înaintea celui care ne este PĂRINTE.
Un astfel de moment este și astăzi când simt nevoia de a-mi manifesta întreaga mea apreciere și recunoștință pentru Ierarhul providențial pe care Domnul mi l-a hărăzit să fie un adevărat părinte, ce, cu delicatețe și hotărâre, cu exigență și multă geneorizitate, cu bunăvoință și cu înțelepciune, încă de la 14 ani, mi-a călăuzit pașii spre creștere, formare și înțelegere, învestind, cu mult entuziasm, tot ce e mai bun pentru devenirea mea.
M-a ajutat, m-a susținut, m-a învățat, dăruindu-mi din vasta și bogata sa experiență, arătându-mi că adevărata bogăție a omului constă în principiile și valorile pe care le aprofundează în viața sa și că cea mai mare calitate umană este aceea de a reflecta măreția, bunătatea, înțelepciunea și dinamismul Creatorului. 
Cu un suflet fabulos de frumos, cu diplomație și eleganță, cu delicatețe și fermitate, Înaltpreasfinția Sa mi-a arătat, de-a lungul timpului, că frumusețea uriașă a ființei umane constă în capacitatea sa de a dărui și de a îndruma, de a sprijini cu disponibilitate și bunătate, formarea, înțelegerea și zidirea existenței celor de lângă noi.
Cu o înțelepciune profundă și echilibrată, cu un fin simț al umorului, dar și cu aplecarea către nevoile reale ale comunității, Înaltpreasfinția Sa mi-a arătat de  fiecare dată că iubindu-ne și ajutându-ne aproapele, Îl mărim, Îl lăudăm și Îi mulțumim cel mai bine lui Dumnezeu.
Astăzi, când aniversăm  ziua de naștere a Mitropolitului Nifon, mă gândesc cu nostalgie la toate momentele în care a știut să-mi descopere acea minunată latură paternă și recunosc că înțeleg mai profund cum Bunul Dumnezeu știe să lucreze prin oameni.
Înaltpreasfinția Sa este o persoană cu totul specială, care iubește copiii și care a sprijinit tinerii, a ajutat și a marcat decisiv în bine destinele multora care astăzi sunt slujitori de nădejde ai Ortodoxiei noastre strămoșești sau mari personalități.
La astfel de momente nu pot să nu mărturisesc despre faptul că mă impresionează  și mă surprinde de fiecare dată cu uriașa sa putere de înțelegere și cu o bunătate și fermitate de dincolo de noi, fără de care nu ar fi reușit să fie astăzi iubit și respectat de mulți, luat ca model de viață și mai presus de toate o voce ascultată și un om care creează istorie.
Îi sunt Înaltpreasfinției Sale deosebit de recunoscător, mulțumindu-i din toată inima pentru tot, pentru cele ce au fost și pentru cele ce sunt, pentru ceea ce sigur va fi, fiindcă, cu siguranță, multe mai are de spus  nouă, orașului și lumii.
Astăzi, mai mult decât oricând, îmi dau seama că Mitropolitul Nifon este cel care m-a ajutat decisiv spre împlinirea propriului meu destin și spre înțelegerea tainelor lumii noastre, dintre care omul este, de departe, cea mai mare.
Cu imensa bucurie de a mă bucura de paterna, responsabila și binevoitoarea sa grijă, îmi manifest recunoștința, din tot sufletul, asigurându-l de respectul, statornicia și disponibilitatea mea, dorindu-i multă sănătate, pace, bucurie și îndelungă arhipăstorire, spre bucuria noastră, spre mai binele Bisericii noastre și slava lui Dumnezeu!
Întru Mulţi şi Fericiţi Ani, Înaltpreasfinţia Voastră!

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

ÎNAINTE SĂ PORNEȘTI PE CALEA RĂZBUNĂRII, SAPĂ DOUA MORMINTE!

INIMA, RAȚIUNEA ȘI RAȚIUNEA INIMII!

PETRECE-ȚI TIMPUL CU OAMENI CARE TE OBLIGĂ SĂ EVOLUEZI!