ZIUA INTERNAȚIONALĂ A DREPTURILOR OMULUI – PRILEJ DE REAFIRMARE A DEMNITĂȚII INALIENABILE A FIINȚEI UMANE

Celebrarea acestei zile ne reamintește, an de an, de faptul că ființa umană a fost creată de Dumnezeu cu drepturi și responsabilități inalienabile și indelebile!
Această zi rememorează un eveniment istoric concret, adoptarea și proclamarea de către Adunarea Generală a ONU, a Declarației Universale a Drepturilor Omului, la 10 decembrie 1948. Această declarație reprezintă  în covârșitoare majoritate expresia principiilor creștine, cele care ne-au dăruit civilizația și care au edificat cultura nord-atlantică. Creștinismul este creatorul respectului special față de om, descoperindu-ne faptul că omul este creația lui Dumnezeu, că pentru om El S-a întrupat și că omul este cea mai important ființă a universului creat iar aceste adevăruri reprezintă fundamentul oricăror drepturi, libertăți și responsabilități umane.
Mai mult decât atât, mesajul principal al acestei sărbători este acela că astăzi cu toții trebuie să ne angajăm în promovarea drepturilor și libertăților umane fundamentale, că trebuie să punem omul pe primul plan, înaintea oricărui profit, avantaj sau interes, Omul e mai presus de ideologii, de sisteme politice și economice, ori de orice formă de câștig, de aceea avem obligația de a respecta omul.
Iar, oricine se consideră credincios trebuie să nu uite că respectând omul, respecți pe Creatorul lui!
Avem drepturi și libertăți, dar trebuie să nu uităm și că avem obligații, pe care cu aceeași ardoare trebuie să le promovăm și respectăm.
De fapt, fiecărui drept, îi corespunde o obligație, iar drepturile mele se opresc acolo unde începe libertatea și drepturile aproapelui meu!
O astfel de zi merită celebrată
nu numai astăzi, ci în fiecare zi a anului, amintindu-ne să fim oameni, pentru că suntem creați de același Dumnezeu și cu toții trebuie să facem cât mai drept, frumos și adevărat față provocărilor vieții!

Comentarii

  1. "drepturile mele se opresc acolo unde începe libertatea și drepturile aproapelui meu!"..E de meditat pentru noi toti....

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

ÎNAINTE SĂ PORNEȘTI PE CALEA RĂZBUNĂRII, SAPĂ DOUA MORMINTE!

INIMA, RAȚIUNEA ȘI RAȚIUNEA INIMII!

PETRECE-ȚI TIMPUL CU OAMENI CARE TE OBLIGĂ SĂ EVOLUEZI!