Sf. Ier. Nicolae – Aducătorul celor nesperate și dăruitorul cel bun al milostivirii lui Dumnezeu!

Aducând o pregustare a miresmei bucuriei Nașterii Domnului, sărbătoarea Sf.Ier. Nicolae ne aduce înainte pe unul din cei mai cunoscuți și mai iubiți ierarhi ai Bisericii creștine, cinstit, deopotrivă, în Răsărit și în Apus, cu mare evlavie.
Model de blândețe și curaj, înțelept și aprig misionar, Sf. Ier. Nicolae a suferit în timpul persecuției lui Dioclețian, a participat la Primul Sinod Ecumenic de la Niceea și a rămas în memoria populară drept unul din promotorii iubirii față de aproapele, filantropia fiind de fapt o noutate creștină nemaiîntâlnită până atunci.
El este  acela care a intervenit în viața multor deznădăjduiți ai lumii sale și le-a schimbat existența în totalitate, ajutându-i personal, ori cu sprijinul credincioșilor săi.
Mesajul vieții Sf. Ier. Nicolae este un îndemn pentru fiecare dintre noi de a manifesta iubirea față de aproapele, virtute specifică civilizației creștine, și de a promova pe Hristos Dumnezeu și principiile Evangheliei Lui lumii noastre!
Fiecare dintre noi avem datoria de a ne ajuta aproapele aflat în nevoie și suferință și nu doar în momente de sărbătoare, ci în tot timpul anului. Pentru că trebuie să fim creștini, activ și dinamic angajați, cu responsabilitate în viața comunității în care trăim.
La fel cum trebuie să manifestăm întotdeauna mila și iubirea de oameni, avem datoria de a promova și dreptatea, adevărul și echitatea, ori binele public, în orice situație! Personal, și eu am așteptări mari, de la astfel de sărbători și de la mijlocirea unui astfel de sfânt: mi-aș dori să nu mai văd în spațiul public, politic, local și național, oameni vechi și învechiți în rele, îmbătrâniți în neputință, mâncați de ură și plini de răutate, care sunt gata a se prezenta drept noi și martiri ai vechilor persecuții!  Sunt caraghioși și au speranțe deșarte, lumea îi știe și s-a săturat, pur și simplu nu-i mai vrea!
Poate, Sf.Ier. Nicolae le va da gândul cel bun pentru a face pasul în spate! Necesar și pentru ei și pentru noi, dar și pentru ei  și pentru noi!
Apoi, mi-aș dori să primim darul de a  vedea  mai multă implicare a celor care trebuie, în viața noastră publică, în ceea ce privește respectul față de identitatea noastră, față de tradiția, credința și istoria noastră! Mi-aș dori să primim darul de a avea oamenii mai implicați în viața comunităților lor, mai sensibili la autentic, bine și frumos, la adevăr și dreptate și necruțători cu minciuna, impostura, înșelătoria și falsitatea!
Darurile minunate ale credinței le putem primi fiecare în parte, după măsura străduinței, a evlaviei și a intensității speranței noastre creștine, trebuie  doar să persistăm pe calea spiritualității și să tot cerem ajutorul Bunului Dumnezeu!
Sunt sigur că va veni, iar ca parte a străduinței noastre trebuie ca fiecare să punem exigență multă, corectitudine, respect, dreptate și dăruire!
Așa să ne ajute Dumnezeu!
La mulți ani tuturor acelora care poartă numele Sfântului Nicolae!

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

ÎNAINTE SĂ PORNEȘTI PE CALEA RĂZBUNĂRII, SAPĂ DOUA MORMINTE!

INIMA, RAȚIUNEA ȘI RAȚIUNEA INIMII!

PETRECE-ȚI TIMPUL CU OAMENI CARE TE OBLIGĂ SĂ EVOLUEZI!