SE SFÂRȘEȘTE UN AN ȘI ÎNCEPE UN ALTUL

Cu pași repezi, Noul An vine, gata de a intra în viețile noastre, reînnoindu-ne speranța și dăruindu-ne noi ocazii de înnoire și aprofundare a sensului și rostului existenței noastre!
Lăsăm în urmă anul 2019, încărcat de aspirațiile, faptele și trăirile noastre. Ne-am îmbogățit cu un an, care, cu toate provocările și cumpenele sale, cu realizările și cu cele bune întâmplate, a constituit încă o ocazie de a recunoaște urmele lui Dumnezeu în timp și de a crește spiritual.
Am trăit, am iubit, am sperat, ne-am poticnit, am învins și poate am urât sau am căzut, dar am trăit. Am simțit frumusețea vieții, bucuria clipei și disperarea trecerii timpului, peste viețile noastre.
Cu toate acestea, cu tot ceea ce a fost bine sau mai puțin bine, împreună am înaintat pe drumul vieții, am mers și încă suntem aici. Suntem încă aici pentru a ne împlini sensul și rostul existenței noastre.
Anul 2019 va rămâne marcat în istoria sufletelor noastre, nu prin eșecurile sale, nu prin ceea ce am urât sau prin ceea ce ne-a biruit temporar sau parțial, ci prin cât am iubit, căci, de fapt, în asta constă secretul vieții omului, cât poate să iubească, cât poate să dăruiască, atât înțelege și se bucură de darul imens al existenței.
Rănile, ura, înfrângerile sunt colaterale și insignifiante în comparație cu nevoia, dorința și puterea noastră de a iubi și de a fi iubiți.
Încheiem un an în care s-au petrecut multe. Am trăit cu toții intens multe evenimente, sentimente adesea contradictorii, dar am trăit, ne-am  bucurat de această viață cu toate provocările ei, majore sau minore.
Se deschide în fața  noastră un Nou An, pe care proiectăm deja multe speranțe, ne facem planuri, avem deja așteptări și ne dorim să fie mult mai bun decât acesta de acum. Dar, trebuie să nu uităm un mic sau mai mare amănunt, că un an este bun sau mai puțin bun, rodnic sau nu, în funcție de felul în care știm să așezăm viețile noastre pe piloni solizi sau pe fundament de nisip. Iar, pilonii solizi ni-i oferă numai credința, nădejdea și iubirea.
La baza tuturor, trebuie să așezăm credința în Dumnezeu pe care să o trăim, să o aprofundăm, să o răspândim și să o apărăm. La baza oricărui lucru trebuie să fie Dumnezeu și astfel vom redescoperi sensul autentic al întregii noastre vieți și vom trăi fără a pierde sensul și rostul existenței noastre.
Tuturor cititorilor și celor cu care interacționez virtual, vă urez  La mulți și fericiți ani!
Să vă dăruiască Bunul Dumnezeu multă putere de a iubi, de a ierta și de a fi solidar și în comuniune cu aproapele!

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

ÎNAINTE SĂ PORNEȘTI PE CALEA RĂZBUNĂRII, SAPĂ DOUA MORMINTE!

INIMA, RAȚIUNEA ȘI RAȚIUNEA INIMII!

PETRECE-ȚI TIMPUL CU OAMENI CARE TE OBLIGĂ SĂ EVOLUEZI!