SFINȚII ARHANGHELI – O REALITATE NEVĂZUTĂ, DAR SIGURĂ ÎN VIAȚA NOASTRĂ!

 Sărbătoarea Sfinților Arhangheli Mihail și Gavriil reprezintă, de fiecare dată,  unul din acele momente în care conștientizăm o dată în plus, că Dumnezeu ne asistă și ne sprijină  în toată viața noastră, în mod direct, dar și prin intermediul îngerilor, aceste duhuri slujitoare de la care am putea învăța multe.
În primul rând, ar trebui să învățăm că slujirea lui Dumnezeu trebuie să fie întotdeauna pe primul loc, la fel cum ei, îngerii Îl slujesc fără nicio cârtire!
În al doilea rând, ar trebui să învățăm acea frumoasă smerenie, ce nu ne răpește nimic din măreție și demnitate, și care este condiția sine qua non a înțelegerii rostului nostru și al aproapelui în viață.
Nu în ultimul rând, trebuie să pricepem că, nu doar ceea ce se vede alcătuiește realitatea, ci o putem vedea, mai ales, când integrăm cealaltă perspectivă și, prin urmare, niciodată nu trebuie să ne comportăm ca și cum Dumnezeu nu ar exista.
Puterile cerești, reflectare a luminii și frumuseții Creatorului îmbogățesc nevăzut, deși uneori destul de evident, viețile noastre, căci ele ne îndrumă, ne ajută, ne vestesc voia lui Dumnezeu, ne apără și ne povățuiesc și cel mai important sunt alături de noi, nevăzut, dar sigur!
Îngerii sunt o realitate vie, sigură și dinamică în viața noastră, sunt cei care ne aduc bucuria vestirii celor dumnezeiești, ne apără, ne protejează, ne călăuzesc și ne luminează în numele lui Dumnezeu.
Deși, adesea îi uităm, neglijăm să le cerem ajutorul, totuși ei nu ne uită niciodată, deși unii cârtesc și pun toate relele ce li se întâmplă pe seama Creatorului sau a îngerilor Lui, neștiind că El știe cel mai bine să ne respecte libertatea, ca parte a demnității noastre umane.
Mai cu seamă, cei plini de ură și de răutate, neîmpăcați cu propriul prezent, din cauze trecute și din prea multe exagerări viitoare, trebuie să conștientizeze că îngerii nu sunt numai protectori, dar și promotorii dreptății și ai adevărului!
Astfel, îngerul cu sabie de foc te apără, dar atunci când greșești îți mai pune și limite doar, doar, vei vedea și nu vei persista, căci, vorba aceea, a greși e omenește, iar a persista în greșeală e diabolic!
Tuturor, celor ce purtați numelor lor sau derivate ale lor, vă doresc La mulți și fericiți ani!

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

ÎNAINTE SĂ PORNEȘTI PE CALEA RĂZBUNĂRII, SAPĂ DOUA MORMINTE!

INIMA, RAȚIUNEA ȘI RAȚIUNEA INIMII!

PETRECE-ȚI TIMPUL CU OAMENI CARE TE OBLIGĂ SĂ EVOLUEZI!