Sf. Ap. Andrei – ctitor al creștinismului românesc și al Măreței Catedrale Europa creștină

Cel dintâi chemat, ocrotitorul României, Sf. Ap. Andrei este cel ce ne amintește în fiecare an că trebuie să fim  un popor cu vocație apostolică, fiindcă așa cum de la el, ucenicul lui Hristos, am primit Evanghelia și noi avem datoria de a o duce mai departe, din generație în generație.
Faptul că Sf.Ap. Andrei a adus bucuria și frumusețea Evangheliei pe teritoriul țării noastre, vestindu-L pe Hristos strămoșilor noștri, arată vechimea, noblețea  și măreția creștinismului răsăritean românesc.
Creștinismul ne-a oferit posibilitatea de a cunoaște binele și adevărul, de a ne bucura de faptul că suntem pe calea dreaptă a sensului vieții noastre. În același timp, avem datoria de a face din țara și din lumea noastră o imensă Catedrală în care vestirea iubirii și a bunătății dumnezeiești să fie preocuparea noastră fundamentală. Suntem creștini și acest lucru trebuie să se vadă în faptele, cuvintele și în toate activitățile noastre, în alegerile noastre, în bucuriile, provocările pe care le parcurgem, precum și în tot ceea ce facem!
Să nu uităm faptul că învățătura creștină a fost aceea care a transformat triburile păgâne din Europa și din lume în popoare și ne-a dăruit civilizația. Aceasta înseamnă că la fundamentele autenticei și singurei civilizații umane se află principiile evanghelice.
Nu poate exista civilizație fără Hristos! Respectul pentru viața și demnitatea umană, ca de altfel și principiile binelui, dreptății, iubirii, frumuseții, adevărului și toate celelalte au fost introduse de Creștinism în lume. Grija față de aproapele, filantropia este o valoare ce aparține exclusiv creștinismului.
Din aceste motive, avem datoria de a contribui la aprofundarea civilizației noastre, trăind cu intensitate principiile evanghelice!
Acum un an ne bucuram cu toții de sfințirea altarului Catedralei Naționale, impresionant edificiu sfânt dedicat  evlaviei și credinței înaintașilor noștri, mărturie a speranței noastre și semn pentru generațiile următoare de românism și creștinism.
Astăzi, conștientizăm mai bine ca oricând valoarea credinței, forța spiritualității și importanța Ortodoxiei românești pentru viața noastră.
Să urmăm în fervoare sfântă și în urmarea lui Hristos, Sf. Ap. Andrei!
Să fim mai buni, mai aproape unii de alți, mai iubitori și mai buni creștini!

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

ÎNAINTE SĂ PORNEȘTI PE CALEA RĂZBUNĂRII, SAPĂ DOUA MORMINTE!

INIMA, RAȚIUNEA ȘI RAȚIUNEA INIMII!

PETRECE-ȚI TIMPUL CU OAMENI CARE TE OBLIGĂ SĂ EVOLUEZI!