FĂRĂ TRANSFORMARE NU APAR FLUTURII!

Este o realitate faptul că viața noastră este marcată de un neîntrerupt de schimbări, uneori în bine, alteori în mai bine și, câteodată, în mai puțin bine, dar, întotdeauna, este vorba despre transformare.
Viața însăși este asemenea unui fluviu care curge și pe care nimic nu-l oprește să meargă înainte! Sapă, ocolește sau traversează orice obstacol.
Totuși, existența noastră depășește limitele predictibilității, pentru că originea ei dumnezeiască îi conferă și măreția misterului, frumusețea tainei și gloria iubirii de nestins.
Da, viața noastră este o taină și un mister, o sumă de transformări, schimbări și treceri, o mergere înainte, e adevărat, poate nu mereu pe drumul principal, uneori și cu ocolișuri aparent inutile, dar este o permanentă mișcare. 
La fundamentele vieții noastre stau transformarea și schimbarea, ele sunt motorul dinamismului implacabil al realității, iar combustibilul acestui angrenaj este iubirea. Ea, cea care mișcă aștrii, transformă iremediabil în bine vieți, dă sens existențelor pierdute în superficial și, până la urmă, învie din moarte, din acea moarte a rutinei și a lipsei de autentic sens.
Când apar germenii schimbării, la fel ca atunci când ești îndrăgostit până peste cap, apar fluturii, aceia care mărturisesc că viața este un zbor către tot mai înalt, că frumusețea ei se descoperă numai și numai în iubire. Să nu uităm că fluturii sunt de remarcat pentru ciclul lor de viață neobișnuit, cu un stadiu larvar de omidă, un stadiu inactiv de pupă și o metamorfoză spectaculoasă într-o formă familiară de adult cu aripi colorate. Aceasta este una din cele mai frumoase transformări.
Important în viață, toate filozofiile și ideologiile cu aparențe de mult bine spun aceasta, este calitatea vieții, cum știi să trăiești și cum să relaționezi cu ceilalți.
Și este adevărat, autentica calitate a vieții constă în intensitatea cu care iubești, capacitatea de a te dărui și de a te consuma fără sfârșit întru iubire. Adevărata și unica schimbare numai iubirea o poate face, este singura forță a unei revoluții, totale și depline care transformă din temelii existența umană.
Dau viața mea pentru o iubire! Și știu că atunci când o dăruiesc astfel nu se pierde, ci se câștigă în infinitul unei relații fără sfârșit!
Fluturii schimbării noastre sunt adierile iubirii care nu vrea să ne lase, nu ne forțează, dar nici nu ne pierde, sunt semnele vremurilor în care suntem protagoniști, sunt fluturii nemuririi noastre!

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

ÎNAINTE SĂ PORNEȘTI PE CALEA RĂZBUNĂRII, SAPĂ DOUA MORMINTE!

INIMA, RAȚIUNEA ȘI RAȚIUNEA INIMII!

PETRECE-ȚI TIMPUL CU OAMENI CARE TE OBLIGĂ SĂ EVOLUEZI!