Fă-ți planuri că are cine râde de ele!

Un frumos proverb spune că: omul își face planuri, iar Dumnezeu râde de ele!
Viața noastră este mereu surprinzătoare, iar Dumnezeu are, cu siguranță, pe lângă multitudinea de atribute și aceea de a fi mereu uimitor! Primul tur al alegerilor prezidențiale de la noi a arătat faptul că orice calcul omenesc a fost dat peste cap de realitate. Nicio casă de pariuri, nici un institut de sondaj nu a reușit  să modeleze o prognoză aproape de această realitate!
Adesea, omul se crede singurul stăpân al destinului său, artizanul absolut al propriului destin și uită să ia în calcul pe Cel ce este Singurul Stăpân al istoriei, ipoteza Dumnezeu, cum spunea cineva ironic, și care a dat mereu peste cap calculele omenești. Piatra pe care nu au luat-o în seamă ziditorii, aceea a ajuns în capul unghiului și pe care a căzut i-a zdrobit, definitiv!
Planurile omului, nu sunt și planurile Domnului, iar prin astfel de spectaculoase răsturnări de situație, Dumnezeu, care lucrează prin oameni și evenimente, ne transmite semne, ne arată că nu trebuie să încremenim în proiecte, mai ales ale altora și că adevărata libertate presupune rațiune care să ne limpezească privirea și sensibilitate care să ne deschidă inimile pentru a simți sufletul acestui neam.
De fapt, aparent teribilele răsturnări de situație, evenimente nemaiîntâlnite, ori evenimente neașteptate, reprezintă parte a modului dumnezeiesc de a ne comunica voința Sa, de a ne arăta unde greșim și cum să ne îndreptăm, ce să nu desconsiderăm și de ce să ne ferim, cum să fim mai aproape de autentica noastră umanitate și implicit de voința Lui!
El ne oferă semne, ne arată că voia Lui nu coincide cu a unora și că trebuie să ne conformăm voii Lui, niciodată invers!
Nu e niciodată cum cred oamenii, care au impresia că de voința lor depinde realitatea vieții noastre. Istoria mare, ca și istoria mică reprezintă spațiul exclusiv de manifestare a voinței absolute a Creatorului, El și numai El fiind artizanul vieții și al lumii noastre! 
Dumnezeu a surâs pe 10 noiembrie și ne-a arătat că, în toate se manifestă suverana Lui voință, iar orice am face, dacă nu e de la El, nu se întâmplă. Vocea Lui  nu o găsim în stradă, voia Lui nu se manifestă la dorința celor ce uneori se cred mulți, ci numai la ceea ce trebuie, ceea ce e necesar, ceea ce e bun, drept și frumos!
Viitorul ne rezervă surprize. Și mai mari decât acestea vom vedea! Dumneze nu poate fi circumscris unui șablon, nu poate fi închis în previzibilitatea noastră și creează momente unice, numeroase, care să ne ghideze viața, să ne scoată din împietrire și să ne arunce pe valul istoriei, pentru a nu duce la limanul mântuirii!
Vom vedea, cu siguranță, surâsul dumnezeiesc și vom putea decripta voința Lui și la următoarele momente electorale din cele încă numeroase care ne stau în față.
De aceea, să stăm bine, să luăm aminte, căci cu noi este Dumnezeu, înțelegeți și vă plecați!
Iar, cel ce are impresia că stă bine, să fie atent să nu cadă!

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

ÎNAINTE SĂ PORNEȘTI PE CALEA RĂZBUNĂRII, SAPĂ DOUA MORMINTE!

INIMA, RAȚIUNEA ȘI RAȚIUNEA INIMII!

PETRECE-ȚI TIMPUL CU OAMENI CARE TE OBLIGĂ SĂ EVOLUEZI!