INVIDIA POATE SĂ OMOARE!

Nu degeaba invidia este un păcat capital, distrugător și întunecat de mortal, căci, de la Lucifer, Cain, și până la frații lui Iosif, ori la regele Saul, pe toți cei care i-a găsit că o plac, i-a devorat!
A ști să-ți stăpânești pornirea spre invidie sau a o vindeca ține de calitatea sufletului fiecăruia, astfel că, cel dominat de invidie, indiferent de virtutea sau păcatul ce-l stăpânește, devine robul căderii sigure și rușinoase într-una din cele mai superficiale tentații ale omului.
Rod al unei egolatrii în metastază, invidia este, de regulă, păcatul celui ce se supra apreciază în mod superficial și fals!
Deăunăzi, cineva se minuna că sunt unii care încearcă să cucerească vârfuri de diferite coloraturi și că acesta ar fi cel mai mare pericol al acestor vremuri, aici, la noi, în urbea noastră istorică și promițătoare!
În aparență, ai zice că e o apreciere fină, de om atoate cunoscător, care ar fi trecut prin comisia pentru controlul serviciului pentru cunoașterea altora!
Iar, cine nu știe peisajul și realitatea, se minunează și crede că a făcut o epocală descoperire și zice: vezi că  asa e! Și noi credeam, dar nu am avut curajul!
Invidia-i vine, nu că e vorba de un grup, ci că nu mai este în el, că a fost și că acum regretă!
Invidia-i vine de la faptul că  odată, în vremea aceea bună, lăuda pe cineva din grup spunându-i că e bun și de cuvânt și că ar fi cel mai potrivit să fie mare!
Sunt de acord cu epitetele, păcat că cel care spunea nu mai este în grup! Se pare că a mai pierdut o data. Nu doar de unde a plecat, ci și unde a ajuns! Nu mai are puterea și invidia o să-l omoare! Sigur, e uman, e firesc, e normal la cum se comportă în ultima perioadă! Viața de acum bate speranța, iar ceea ce a fost nu mai poate să fie!
Am mai spus că avem nevoie de patrioți, de oameni care să vadă dincolo de logica, doctrina și interesele unui grup, de oameni care să fie alături de acest popor ce se zbate în multe nevoi și frământări, să-l iubească, să-l respecte și mai ales să-l ajute!
Vrem un viitor pentru acest oraș și pentru acest județ, vrem un viitor așa cum se cuvine pentru țara noastră, așa după cum îl merită, demn de jertfa înaintașilor noștri!
Cu Dumnezeu înainte!

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

ÎNAINTE SĂ PORNEȘTI PE CALEA RĂZBUNĂRII, SAPĂ DOUA MORMINTE!

INIMA, RAȚIUNEA ȘI RAȚIUNEA INIMII!

PETRECE-ȚI TIMPUL CU OAMENI CARE TE OBLIGĂ SĂ EVOLUEZI!