Educația - fundament al civilizației noastre!

Ziua Internațională a Educației și a Profesorului reprezintă o ocazie de a ne reaminti importanța lor crucială pentru civilizația noastră.
Educația este comoara de mare preț pe care o primim de la înaintași și pe care, după ce o îmbogățim cu experiența și cunoașterea noastră, o dăruim mai departe urmașilor. Ea se constituie din întreg patrimoniul de cunoștințe bune și frumoase, de tot ceea ce a creat, descoperit și frământat mintea umană, de-a lungul timpului, precum și din sistemul nostru de transmitere a acestor cunoștințe. 
Educația poartă în ea sistemul de valori și credința care îndrumat pașii celor de dinaintea noastră și reprezintă garanția unui viitor credibil, măreț și prosper! Prin intermediul educației, în primul rând trebuie să creăm caractere, să formăm oameni curajoși, onești, hotărâți și bine ancorați în valorile naționale și religioase, fără de care orice demers, oricât de nobil ar părea, este sortit eșecului.
A promova educația, a susține sistemul de învățământ și a sprijini munca profesorului de la catedră reprezintă o datorie pentru orice sistem de guvernare, pentru orice program politic și pentru fiecare decident responsabil de la nivelul comunității locale.
Dragostea de țară, atașamentul pentru valorile familiei naturale, rectitudinea credinței și normele fundamentale de viață comunitară, ca de altfel și tot ceea ce este necesar pentru a răzbi în viață, toate acestea sunt transmise cu ajutorul educației. În primul rând cu ajutorul educației familiale, și aici părinții și bunicii au principala datorie în zidirea întru bine și frumos a tinerelor generații, în al doilea rând cu al Bisericii, al comunității parohiale, acolo unde tinerii deprind  frumusețea vieții de credință și, nu în ultimul rând în școală, spațiu destinat exclusiv educației și bunei formări pentru viață.

Toate aceste trei instituții, Biserica, Familia și Școala formează pilonii educației într-o societate sănătoasă, fiind garanți ai unei dezvoltări echitabile, juste și necesare a ființei umane.
A respecta educația, a o susține și a o promova înseamnă , mai cu seamă, a ne preocupa permanent de propria noastră educație, de cea a urmașilor noștri, a respecta preotul și profesorul, a înțelege că numai prin intermediul educației un om este puternic, iar o societate poate fi prosperă!
Împreună, pentru viitor, pentru urmașii noștri, întru gloria celor ce au fost, trebuie să sprijinim mereu educația!
Tuturor celor implicați în educația tinerelor generații, părinți, bunici, preoți și profesori le urez
La mulți ani!

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

ÎNAINTE SĂ PORNEȘTI PE CALEA RĂZBUNĂRII, SAPĂ DOUA MORMINTE!

INIMA, RAȚIUNEA ȘI RAȚIUNEA INIMII!

PETRECE-ȚI TIMPUL CU OAMENI CARE TE OBLIGĂ SĂ EVOLUEZI!