Un nou început plin de speranțe!


Începutul Noului An Școlar este un moment de emoție, bucurie și noi speranțe, atât pentru copii, cât și pentru părinți sau bunici.
Cu toții avem nostalgia propriilor începuturi, fiindcă debutul unui nou ciclu de cunoaștere poartă în el ceva din frumusețea venirii la viață, iar noi avem conștiința că educația este arta în care învățăm din tainele sacre ale vieții și ale lumii!
Înainte de orice, trebuie sa avem conștiința că cel mai important în viață, la școală și oriunde, este darul credinței pe care avem datoria de a-l oferii copiilor noștri ca cea mai de preț comoară. O educație  autentică se  fundamentează pe credință și morală, pe exemplul nostru personal!
Apoi, trebuie să ne educăm copiii și să promovăm, nu concurența, ci solidaritatea, cooperarea și colaborarea! Faptele mari, decisive, sunt opera unor echipe, nu a unor singuratici!
De asemenea, copiii noștri au nevoie de tandrețe, de iubire necondiționată, de înțelegere și ajutor. Mai mult decât orice altceva, acestea trebuie să le oferim!
La fel, sunt copii singuri sau însingurați, cu părinții plecați din țară, orfani, bolnavi sau cu multe nevoi. Pe ei nu trebuie să-i uităm, sunt și ei ai noștri, iar iubirea pe care le-o  putem dărui, nu se sfârșește niciodată!
Comunitatea noastră și țara, credința și neamul, Europa și viitorul crește prin acești copii! Față de ei avem datoria de a le fi aproape, împlinind astfel și datoria față de înaintașii  noștri!
Elevi și profesori, va doresc un rodnic Nou An Școlar!

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

ÎNAINTE SĂ PORNEȘTI PE CALEA RĂZBUNĂRII, SAPĂ DOUA MORMINTE!

INIMA, RAȚIUNEA ȘI RAȚIUNEA INIMII!

PETRECE-ȚI TIMPUL CU OAMENI CARE TE OBLIGĂ SĂ EVOLUEZI!