O jertfă cât o epocă!

Ortodoxia românească cinstește astăzi jertfa Sfinților Martiri Brâncoveni, cei care au fost omorâți pentru că nu au dorit, acum mai bine de trei veacuri, să renunțe la credința lor.
Peste veacuri, ne dau o pildă de tărie, de curaj și de înțelepciune, mai ales astăzi, când mulți aleg să-și trădeze sau să-și batjocorească credința, să atace Sfânta Biserică Ortodoxă  strămoșească și pe slujitorii ei.
Jertfa Brancovenilor este un avertisment pentru toate generațiile de români, căci, fără credință, viața aceasta nu are nici un sens!
Credința trebuie să fie unica lentilă a vieții noastre și să fie autentică, nu doar să fie afișată în anumite momente, crezând că putem păcăli pe alții, mai ales în interes electoral!
Este cutremurător și înfricoșător să iți vezi fiii omorâți pentru că nu renunță la credința strămoșească! Și nu, nu pentru că nu a spus unde-i sunt bogățiile, nu pentru mândrie, nu, pentru altceva Brâncovenii au ales să moară. Pentru credință, pentru că tatăl, Sf. Voievod Martir Constantin Brâncoveanu, dorea ceea ce-i mai bine pentru fiii săi, iar ei știau că poți să ai totul, să câștigi lumea întreagă, dar, dacă nu ai credință ești mort spiritual, ai fost înfrânt și trăiești degeaba!
Așa și azi, mamele sau tații doresc ce e mai bine pentru copiii lor, dar, uită că, fără Dumnezeu, nu pot să devină lideri autentici, iubiți si respectați de popor.
Exemplul Brâncovenilor trebuie să trezească in noi fiorul credinței dacă a dispărut, să ne nască întru iubire de Biserică, neam și țară!
Așa vom birui totul, cu Dumnezeu înainte!

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

ÎNAINTE SĂ PORNEȘTI PE CALEA RĂZBUNĂRII, SAPĂ DOUA MORMINTE!

INIMA, RAȚIUNEA ȘI RAȚIUNEA INIMII!

PETRECE-ȚI TIMPUL CU OAMENI CARE TE OBLIGĂ SĂ EVOLUEZI!