MĂRTURIA ADEVĂRULUI MAI IMPORTANTĂ DECÂT ORICE!

Ultima mare sărbăroare a anului bisericesc este Tăierea Capului Sfântului Ioan Botezătorul, Înaintemergătorul Domnului. Mărturisitor al adevărului și propovăduitor al dreptății, el este martirizat, deoarece într-o lume urât întocmită, el are curajul să îi devoaleaze hidoșenia și să îi arate limitele, vestindu-i sfârșitul.
Figura sa intransigentă dar  luminoasă și plină de speranță a rămas întipărită în sufletele multor căutători sinceri ai adevărului din vremea sa.
A schimbat multe inimi, a vindecat multe suflete și a împărtășit din belșug credință și speranță!
A fost martirizat pentru că a mărturisit lumina și adevărul unei lumi dominate de lăcomie, falsitate și răutate.
A murit din cauza unui moft, a unei promisiuni false și inutile, la o petrecere fastuoasă a mai marilor epocii sale, arătându-ne că, nu întotdeauna, cei tari și mari ai lumii iau cele mai bune decizii, mai cu seamă atunci când nu țin seama de credință și adevăr!
Și astăzi sunt mulți Irozi care ascund adevărul și sunt gata să ia capul oricărui descoperitor al adevărului, binelui și dreptății, pentru că respectă promisiuni false, făcute nepotrivit, unor oameni stăpâniți  de rău și întuneric.
Să nu ne amăgim, Dumnezeu va face să triumfe întotdeauna binele, adevărul și frumosul! Niciun Irod nu va fi pomenit de istorie și de popor, ci va rămâne numai ca urmă a amintirii de rușine și întuneric în veșnică nepomenire!
Speranța în triumful binelui și a adevărului, alături de mijlocirea Sfântului Ioan Botezătorul, să ne călăuzească viețile, aducându-ne îmbelșugata binecuvântare a Tatălui ceresc!
Înainte, cu mult curaj și credință în Dumnezeu!

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

ÎNAINTE SĂ PORNEȘTI PE CALEA RĂZBUNĂRII, SAPĂ DOUA MORMINTE!

INIMA, RAȚIUNEA ȘI RAȚIUNEA INIMII!

PETRECE-ȚI TIMPUL CU OAMENI CARE TE OBLIGĂ SĂ EVOLUEZI!