Măreția vieții se descoperă în adâncimea slujirii!


Pentru civilizația creștină, Maica Domnului reprezintă concretul colaborării omului cu Dumnezeu, pildă deplină de smerenie, iubire și mijlocire. Despre ea, Evangheliile păstrează măreția tainei, nedevoalând mai mult decât are nevoie supra cinstirea noastră.
Martoră discretă și evidentă a milostivirii lui Dumnezeu, Maica Domnului reprezintă modelul absolut de slujire, ascultare, sacrificiu, bunătate și înțelepciune!
Este vorba, azi, de Adormirea Maicii Domnului, iar, nu peste multă vreme de Nașterea ei. Din exemplul Sfintei Fecioare putem să învățăm că slujirea lui Dumnezeu, indiferent  unde și ce facem, trebuie să aibă prioritate absolută, că numai colaborând cu El și dăruindu-ne viața Lui, o putem câștiga.
Apoi, că slujirea aproapelui este o necesitate existențială fără de care viața noastră își pierde sensul și, nu în final, că nimic durabil și dumnezeiesc nu se construiește fără jertfă!
Atunci când ura, întunericul sau răutatea par a-și întinde nefericita umbră peste lumea noastră, să ne gândim că avem în Sfânta Fecioară Maria o mijlocitoare neînvinsă, apărătoare tare și pururi ajutătoare!
Românii își manifestă iubirea și aprecierea față de Maica Domnului și prin faptul că mulți poartă numele ei sau derivate ale acestuia.
De aceea, tuturor celor ce purtați astfel de nume vă urez: La mulți ani, cu sănătate și cu bucurii depline!
Cu Domnul înainte, întotdeauna!

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

ÎNAINTE SĂ PORNEȘTI PE CALEA RĂZBUNĂRII, SAPĂ DOUA MORMINTE!

INIMA, RAȚIUNEA ȘI RAȚIUNEA INIMII!

PETRECE-ȚI TIMPUL CU OAMENI CARE TE OBLIGĂ SĂ EVOLUEZI!