Ipocrizia unora!

Am văzut de curând că un cunoscut politician îndeamnă "la bună cuviință în purtare, decență, moralitate..., în egală măsură, pe slujitorii altarelor și pe oamenii simpli."
M-aș bucura să fie din ce în ce mai mulți oameni politici care conștientizează acest lucru, dar, mai ales, să practice, măcar,  virtuțile cardinale.
Apoi, mă bucur că ne-a îndemnat să urmăm sfaturile Sfântului Ierarh Nifon, de la a cărui sărbătoare a lipsit, probabil, pentru că modestia este o virtute pe care nu o cunoaște, căci, în trecut, era inadmisibil să nu fie prezent.
Cred că ar trebui să părăsească stilul acesta paternalist și l-aș îndemna să nu uite că toți am fost creaţi după chipul şi asemănarea lui Dumnezeu și că atunci când valorificăm virtuțile și le punem în practică, înseamnă că ne străduim se redevenim acel aspect foarte bun al creaţiei divine, să fim asemenea Lui, să fim aşa cum El ne-a creat.
În final, aș fi și mai bucuros să-l văd urmând exemplul ucenicului Sfantului Nifon, Sfântul Voievod Neagoe Basarab, cel care ne-a dovedit că cel mai bun politician este politicianul creștin.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

ÎNAINTE SĂ PORNEȘTI PE CALEA RĂZBUNĂRII, SAPĂ DOUA MORMINTE!

INIMA, RAȚIUNEA ȘI RAȚIUNEA INIMII!

PETRECE-ȚI TIMPUL CU OAMENI CARE TE OBLIGĂ SĂ EVOLUEZI!