ÎNTRE ONOARE ȘI MORALĂ PE PODUL CARACTERULUI

Frica este una din deficiențele majore ale multor semeni de-ai noștri, fiindcă le fură din autenticitate, din naturalețe și din ceea ce ar fi putut fi, dacă nu s-ar povesti, într-un film în care ar fi protagoniști, nu figuranți!
Tot mai des vedem pe mulți din semenii noștri goi de fapte mari și săraci de caracter, virtute și moralitate, dar mai ales de cuvântul dat și angajamentele asumate. Femei sau bărbați falnici și curajoși, hotărâți și războinici, mulți, nu sunt decât umbra a ceea ce ar trebui să fie, deși au pretenții care mai de care mai spectaculoase!
În lumea civilizată, există un principiu fundamental-atunci când promiți ceva, când îți asumi o realitate și te angajezi la ceva, dar din indiferent ce cauze nu mergi mai departe fără să spui de ce sau să clarifici, ești eliminat din filmul vieții publice pentru totdeauna, căci, ce garanții de onorabilitate ai mai putea avea?
Caracterul, curajul, hotărârea  și moralitatea sunt condiții sine qua non ale angajamentului public, fără de care o comunitate nu poate progresa și nimeni din cei ce cred că fentând și driblând ceea ce și-au asumat odată, ar putea reuși!
Viața este făcută din alegeri, din suișuri sau coborâșuri. Pe mulți i-am văzut picând din vârf, cu pretenții de păsări phoenix sau de zbor spre mai înalt, când de fapt erau simple și neglorioase prăbușiri!
Nu sunt bacovian, deși plumburiul unor suflete mi-a descoperit întunericul lor superficial, dar trebuie să constat cu ironie că, de ceea ce fugi, nu poți scăpa, ceea ce ai crezut că ai fentat, te va evita, iar aparentul câștig nu e decât preludiul unei dureroase înfrângeri.
Mene, mene teke ufarsin!
Ce să mai adaug, zarurile au fost aruncate, iar ceea ce părea aur strălucitor nu e decât ceva întunecat, iar soarele ce curând va răsări, pe cei răi cu rău îi va pierde și pe cei curajoși peste multe îi va pune!
Cel ce stă, să ia aminte să nu cadă!
Cu Dumnezeu înainte!

Comentarii

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

ÎNAINTE SĂ PORNEȘTI PE CALEA RĂZBUNĂRII, SAPĂ DOUA MORMINTE!

INIMA, RAȚIUNEA ȘI RAȚIUNEA INIMII!

PETRECE-ȚI TIMPUL CU OAMENI CARE TE OBLIGĂ SĂ EVOLUEZI!