TINERII, o propunere de încredere!


Și anul acesta, sărbătoarea Sf. Ier. Nifon, Patriarhul Constantinopolului și Mitropolitul Țării Românești va fi inaugurată de Vecernie, premierea olimpicilor la Religie și Pelerinajul tinerilor din Arhiepiscopia Târgoviștei.
Altfel spus, ziua de 10 august este dedicată în special tinerilor, este o sărbătoare în care ei au rolul principal pentru a oferi generației lor, orașului nostru și țării, o mărturie de speranță, de lumină, de solidaritate și de credință.
Tinerii reprezintă, în mod real, fără a face vreun exces oratoric, speranța și viitorul lumii noastre, pentru că de felul în care ei știu să înțeleagă, să preia și să promoveze identitatea noastră spirituală și națională, depinde mai binele nostru de mâine.
Lumea noastră are nevoie de stabilitate, pace, colaborare și reconciliere, pe care numai credința le poate coagula și menține. Moștenirea pe care noi o lăsăm tinerilor, copiilor noștri, este în primul rând buna mărturie a credinței, a ceea ce este singurul lucru cel mai important în viață- legătura cu Creatorul! 
Și iată, de câțiva ani, peste 3.000 de tineri din Eparhia noastră ne arată că dincolo de ardoarea zilei, de tentația unor mărunte, superficiale, dar uneori specifice vârstei, tentații și activități de final de săptămână, ei lasă totul și pentru câteva ore vin să ne arate că ei vor să ducă mai departe credința în care noi și înaintașii noștri credem și să ofere contemporaneității o mărturie de civilizație a speranței autentice.
Astăzi, tinerii noștri dau mărturie despre ceea ce le animă viața și despre faptul că tinerețea nu ține neapărat de o condiție fizică, ci de cea a spiritului, că Dumnezeu este veșnic tânăr și este noutatea absolută.
Arătând aprecierea și încrederea ce le-o conferă, Mitropolitul Nifon va premia astăzi pe tinerii cu rezultate excepționale la Olimpiada de Religie, iar mâine pe cei de la celelalte discipline, arătându-le că Biserica noastră strămoșească apreciază, sprijină și încurajează studiul, cercetarea, educația, știința și cultura, așa cum a făcut-o de altfel mereu!
Dragi tineri, astăzi este ziua voastră de a ne oferi o mărturie de încredere, o propunere de speranță și o imagine a unității și a solidarități.
Cu noi este Dumnezeu și nimeni împotriva noastră!

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

ÎNAINTE SĂ PORNEȘTI PE CALEA RĂZBUNĂRII, SAPĂ DOUA MORMINTE!

INIMA, RAȚIUNEA ȘI RAȚIUNEA INIMII!

PETRECE-ȚI TIMPUL CU OAMENI CARE TE OBLIGĂ SĂ EVOLUEZI!