SPERANȚA, barometrul dinamismului unei națiuni!

Vremurile sunt oglinda proiecțiilor acțiunilor și a speranțelor noastre! Dorința de dreptate, adevăr și corectitudine este tot mai pregnantă în viața noastră.
Cei mai mulți simt nevoia unei schimbări fundamentale în viața publică. Vor ca măștile să cadă, iar cei ce le-au purtat spre propriul interes să joace în altă parte.
Cu toții constatăm o foame teribilă de sens, de civilizație, de dezvoltare și de corectitudine. Din nefericire, cei care semnalau mai până ieri acestea sunt din același aluat cu cei pe care-i condamnau, ba chiar mai rău!
Cum e zicerea veche: "Am sărit din lac în puț!" Lumea a cam înțeles că cei care urlau după dreptate, când au fost puși față în față cu ea, au cam ocolit-o!
Și bietul nostru conațional rămâne oare tot alegătorul indecis al lui Caragiale, "eu cu cine votez?" sau depășește această paradigmă istorică?
Depinde dacă știe să vadă adevărata noutate, că nu tot ce pare nou chiar și e!
Depinde dacă vede autenticitatea, dincolo de marketingul politic, gălagios și fals!
Sau, cum scria un prieten pe Facebook, depinde dacă vedem ce caracter au cei ce vor sa fie aleși, căci "Caracterul e ceea ce faci când ești singur. Restul e marketing!" Depinde dacă oamenii cu adevărat noi sunt lăsați de cei învechiți să aducă din prospețimea viziunii lor și dacă cei ce pot să schimbe ceva vor fi ajutați sa o facă!
Depinde, nu e imposibil, dar trebuie să avem discernământ și curaj!
Apoi, un popor care nu și-a pierdut speranța, nu poate fi învins și nici pierdut!
Spiritul mioritic ne arată că, până la urmă, biruim pe toți cei care ne vor răul, cu binele pe rău călcând, cu cei noi în față mergând!
Vin alegerile, vin!
Rămân, ÎNTOTDEAUNA, CU GÂNDUL LA DUMNEZEU!

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

ÎNAINTE SĂ PORNEȘTI PE CALEA RĂZBUNĂRII, SAPĂ DOUA MORMINTE!

INIMA, RAȚIUNEA ȘI RAȚIUNEA INIMII!

PETRECE-ȚI TIMPUL CU OAMENI CARE TE OBLIGĂ SĂ EVOLUEZI!