Sf. Prooroc Ilie- vestitor al veșniciei și trăitor al nemuririi!

Sărbătoarea Sf.Prooroc Ilie, una din cele mai cunoscute și mai iubite personalități ale Vechiului Testament, reprezintă un prilej de bucurie și de speranță pentru mulți dintre creștinii noștri, mai cu seamă prin prisma faptului că el este protectorul recoltelor, cel ce mijlocește ploaia la bună vreme. Ploaia pentru ogoare sau cea a harului, hrană pentru suflete.
Viața Sf. Prooroc Ilie ne arată că rectitudinea credinței și fermitatea speranței sunt importante pentru viața spirituală, iar dincolo de frământările sufletești, de căutări și de noaptea neagră a sufletului lumina neînserată a Celui Preasfânt ne îndrumă calea, ne este alături, ne încălzește și  ne oferă ajutor.
Cel mai fervent dintre personajele biblice ale Vechiului Testament, model de curaj și demnitate, Sf. Prooroc Ilie este modelul hotărârii de a  urma neabătut calea credinței și de a împlini voia lui Dumnezeu.
În debusolarea frecventă a lumii noastre, el este o călăuză spre Dumnezeu, o busolă spirituală ce arată nordul speranței noastre.
Peste timp, el, cel ce nu a cunoscut moartea, ne vestește necesitatea alipirii de Dumnezeu, ca singura certitudine și comoară a existenței noastre, Singurul ce nu dezamăgește, nu înșală și nu părăsește.
Protector al agriculturii, dar și al forțelor aeriene, Sf. Ilie ne arată că Singurul care merită cu adevărat fidelitate absolută este numai Dumnezeu!
La mulți ani tuturor celor ce purtați numele acestui sfânt și erou al credinței noastre!

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

ÎNAINTE SĂ PORNEȘTI PE CALEA RĂZBUNĂRII, SAPĂ DOUA MORMINTE!

INIMA, RAȚIUNEA ȘI RAȚIUNEA INIMII!

PETRECE-ȚI TIMPUL CU OAMENI CARE TE OBLIGĂ SĂ EVOLUEZI!