Partidele politice, crizele și NEVOIA DE A FI INFORMAT!


Oamenii caută permanent informaţii noi şi sunt dependenţi de mijloacele de informare în masă. De aceea folosim Facebook, Twitter, Instagram, sau urmărim presa locală și națională.
Din ce în ce mai mult observăm că apar diverese crize care obligă partidele politice să ofere publicului informaţii prompte, corecte şi complete, pe care, de cele mai multe ori, unele refuză să le pună la dispoziție.
Am urmărit ceea ce s-a întâmplat pe meleagurile dâmbovițene în unele partide și îmi permit să le fac o sugestie: Nicio criză nu trebuie ignorată sau minimalizată, iar mass-media nu trebuie tratate niciodată ca un adversar, deoarece ea ne ajută pe noi să aflăm adevărul și să evaluăm corect. Mai devreme sau mai târziu, comunicarea deficientă se va întoarce împotriva voastră!
Subestimarea puterii de înțelegere a electoratului este cea mai mare greşeală care poate fi făcută într-un astfel de context și văd că unii o fac, din păcate. Refuză să ne spună care sunt problemele reale cu care se confruntă, refuză să ne spună de ce sunt îndepărtați oameni, refuză să ne spună de ce unii erau buni, iar acum nu mai sunt, refuză să ne spună care le este adevărata conducere etc.
Degeaba fac unii conferințe de presă dacă atunci când sunt întrebați care este situația reală, refuză, chipurile elegant, să răspundă.
Din nou o spun, o strategie eficientă de gestionare a crizei prin care trec, presupune, în primul rând, informarea imediată a cetățenilor, evitarea confruntărilor deschise cu presa şi depăşirea cât mai rapidă a punctului de maxim al crizei.
Este adevărat că fiecare criză de imagine se manifestă în propriul ei mod şi necesită metode diferite de rezolvare, însă, unele partide politice, chiar dacă sunt mai mici și la început de drum, au înţeles să gestioneze aceste evenimente cu sinceritate, cu francheţe și comunică publicului, deschis, dificultăţile prin care trec, exprimându-și astfel interesul faţă de acesta. Acest lucru atrage după sine înţelegerea şi sprijinul comunităţii.
Așadar, dragi politicieni, comunicați eficient, rapid și mai ales sincer cu electoratul!
Vin alegerile, vin!
Râmân, ÎNTOTDEAUNA, CU GÂNDUL LA DUMNEZEU!

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

ÎNAINTE SĂ PORNEȘTI PE CALEA RĂZBUNĂRII, SAPĂ DOUA MORMINTE!

INIMA, RAȚIUNEA ȘI RAȚIUNEA INIMII!

PETRECE-ȚI TIMPUL CU OAMENI CARE TE OBLIGĂ SĂ EVOLUEZI!