JOCURI, TAINE, PROMISIUNI ȘI DEZAMĂGIRE

Între joc și taină, speranță și dezamăgire, intensitate, eșec și profunzime, superficialitate și necesitate se desfășoară cel mai adesea viața umană, pândită de provocări mai mari decât povestea lor, ori de oportunități de neratat, nici aici, nici altcândva, care ne oferă confirmarea că misterul vieții este mai presus de speculațiile de moment ale vreunui observator aparent independent și obiectiv, ori ale vreunui bârfitor de profesie sau interesat.
Jucând dansul vieții, între mister și realitate, cu promisiuni din belșug și dezamăgiri inerente, trăim realitatea misterului care ne domină și faptul că atunci când nu luăm în serios energiile vânturilor ce ne încearcă, riscăm să plutim în deriva nesperanței sau să înaintăm pe drumul care trebuie și ne folosește!
Totul la un pas distanță de o alegere de moment sau de o parte a unui joc prea puțin cunoscut sau stăpânit.
Jocuri de iubire, spaime de putere, dorințe de mărire, speranțe de încercări de mărire sau căderi spectaculoase, toate fac parte din cromatica unei morți anunțate de spectaculosul existenței, atât de fabulos plin de generoase potențiale împliniri.
Promisiunile sunt fundamentele viguroase ale oricărei vieți ancorate în certitudinea existenței, necesare ca și apa, folositoare ca și aerul, dar alunecoase și fugitive ca frumusețea vieții!
Nevoia de stabilitate în firescul iubirii, al binelui, al cursului constant și intens al vieții este o dorință universală, deoarece orice om de bună credință, sănătos și integru psihic simte nevoia de a-și prinde viața în ancora cea tare a promisiunilor, de a promite pentru a împărtăși încredere, de a se lăsa cuprins de promisiune pentru a se convinge de eternitatea vieții, chiar și într-o clipă de nesăbuință, aparentă sau de perspectivă!
Mirajul promisiunilor poate fi colacul de salvare în agitația ce cuprinde uneori marea acestei vieți, scăpare în fața valurilor ei prea sărate și puternice, ori acceptată sclavie, căci oare câți sunt invulnerabili la sunetul de sirenă al unei certitudini de o clipă sau a unei vorbe măiastru rostită și interesat plasată?
Ori, cine nu a fost cuprins de mreaja unei iubiri mai intense decât viața însăși sau mai reală decât orice adevăr, dogmatic sau nu?
Taina promisiunilor autentice constă în puterea de încredere dăruită, în tăria iubirii ce o descoperă în adâncul cel mai profund și în mărinimia și generozitatea unei inimi jertfelnice.
Nimic nu rezistă înaintea unei iubiri unice și ireversibile, definitiv ancorate în adâncul inimii sufletului nostru!
De asemenea, dezamăgirea maximă, nu este a unei promisiuni, nici măcar a unui moment sau persoane, ci numai a unei iubiri neîmplinitate, trădate sau abandonate, a unui bine nefăcut, neterminat sau trădat, ori a unui adevăr netrăit până la capăt.
Misterul jocului promisiunilor constă în intensitatea, generozitatea, jertfelnicia  și dăruirea sufletului celui ce le face, la fel cum dezamăgirea este numai biruința vremelnică a neputinței de a fi autentic în trăirea adevărului vieții și în împlinirea restului și rostului ei!
Jocul vieții, fabulos și dinamic, intens și strălucitor de frumos ne descoperă ceea ce suntem în mărinimia de a construi promisiuni acolo unde dezamăgirea a distrus puterea de a ne încrede în autenticitatea celui de lângă noi!
Rămân, ÎNTOTDEAUNA, CU GÂNDUL LA DUMNEZEU!

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

ÎNAINTE SĂ PORNEȘTI PE CALEA RĂZBUNĂRII, SAPĂ DOUA MORMINTE!

INIMA, RAȚIUNEA ȘI RAȚIUNEA INIMII!

PETRECE-ȚI TIMPUL CU OAMENI CARE TE OBLIGĂ SĂ EVOLUEZI!