CRUCEA ROȘIE – O POVESTE DESPRE BINELE ȘI FRUMOSUL DIN OM

De  160 ani, Societatea Națională de Cruce Roșie și Semilună Roșie împărtășește valorile fundamentale ale lumii pe care se fundamentează solidaritatea și generozitatea  civilizației noastre precum umanitate, imparțialitate, neutralitate, independență, voluntariat, unitate și universalitate.
Ea răspândește în lume lumina speranței, a încrederii și a solidarității umane, plecând de la premisa că, înainte de tot ceea ce ne separă, ceea ce ne unește e mai important, iar în fața provocărilor vieții este necesar să manifestăm unitate.
8 mai reprezintă Ziua Internațională a Societății de Cruce Roșie și Semilună Roșie și celebrează aniversarea nașterii fondatorului ei, cunoscutul filantrop  și om de afaceri elvețian, beneficiarul primului Premiu Nobel pentru Pace, Henry Dunant, născut în anul 1828. Acum 71 ani a fost celebrat pentru prima dată acest eveniment, în contextul postbelic de după cea de a doua mare conflagrație mondială.
Cu abnegație și hotărâre, voluntarii Societății de Cruce și Semilună Roșie acționează pentru diminuarea suferinței, pentru ajutorarea omului aflat în dificultate și pentru ajutorarea  celor afectați de conflicte armate și cataclisme, aducând lumina încrederii și puterea speranței pe cerul întunecat al diferitelor provocări.
Și Filiala dâmbovițeană a Crucii Roșii celebrează acest eveniment identitar, cu hotărârea ca, an de an, să fie mai prezentă în viețile locuitorilor din județul nostru, pentru a promova și aprofunda valorile fundamental umane, în colaborare cu numeroase instituții.
Lumină acolo unde este întuneric, bucurie acolo unde  domnește întristarea și bunătate acolo unde unitatea a fost învinsă de ură și de răutate, aceasta este opera magnifică a Crucii Roșii, căci, pornind de la virtuțile fundamental umane, așa cum ne-au fost ele dăruite de Creator, instituția noastră duce o uriașă misiune de responsabilizare și de conștientizare a demnității ființei umane.
În această perioadă, implicarea noastră în campania The empty shop, ce presupune donarea de haine, acțiune inițiată de Promenada mall și sprijinită de Unilever, inițiativă aflată la a doua ediție, după ce anul trecut s-au colectat 73 tone haine ce au fost oferite celor în nevoie și se desfășoară până pe 19 mai, ori proiectul social intitulat Banca de alimente, ce presupune ajutorarea persoanelor cu venituri mici și foarte mici, cu ajutorul magazinelor Carrefour, de asemenea ce se desfășoară până pe 19 mai a.c., reprezintă numai  două din proiectele aflate în derulare și cu vizibilitate, la care cu toții sunteți invitați să participați!
Apoi, amintesc de proiectele educaționale ce vizează instruirea în domeniul fundamental de igienă, pe diferite specializări, care reprezintă un alt domeniu de activitate curentă a organizației noastre, la care, desigur, sunt așteptați să participe cât mai mulți doritori!
Ca președinte al filialei județene de Cruce Roșie, alături de conducerea executivă, doresc o mai mare dezvoltare a proiectelor, programelor și colaborărilor acestei prestigioase instituții, pentru o mai mare vizibilitate, o maximă eficacitate și o necesară dezvoltare.
Crucea Roșie este o poveste frumoasă despre oameni dedicați  semenilor lor, despre bunătate, frumusețe și solidaritate, în care ne-am angajat toți cei ce credem în binele din adâncul omului, în frumusețea și demnitatea indelebilă a ființei umane și cei care dorim să facem ceva pentru comunitatea noastră locală, pentru umanitate și pentru România!
De ziua Crucii Roșii mulțumesc tuturor celor implicați în acest proiect organizațional-filantropic, vă invit pe cât mai mulți să vă alăturați nouă și mulțumesc, cu recunoștință, Bunului Dumnezeu, care lucrează prin oameni!
La mulți ani Societății de Cruce Roșie și Semilună Roșie!

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

ÎNAINTE SĂ PORNEȘTI PE CALEA RĂZBUNĂRII, SAPĂ DOUA MORMINTE!

INIMA, RAȚIUNEA ȘI RAȚIUNEA INIMII!

PETRECE-ȚI TIMPUL CU OAMENI CARE TE OBLIGĂ SĂ EVOLUEZI!