Buna Vestire – sărbătoare a bucuriei, a libertății și a iubirii

Buna Vestire reprezintă pentru întreaga lume creștină momentul de manifestare a libertății depline a umanității, prin Fecioara Maria care a primit de la Arhanghelul Gavriil cea mai frumoasă, folositoare și așteptată veste, cea a Întrupării Fiului lui Dumnezeu.
Prin urmare, este un moment în care celebrăm libertatea umană, colaborarea liberă și conștientă cu Dumnezeu, Întruparea Cuvântului și începutul mântuirii noastre.
Odată cu acceptul Sfintei Fecioare Maria, cu acel nemaiauzit "fie mie după cuvântul tău!", omenirea își regăsește, prin Dumnezeu, calea spre cer.
Buna Vestire este sărbătoarea vieții prin excelență, cea care fundamentează dreptul ființei umane la viață din momentul concepției, adică încă din primul moment de viață! De aceea, în luna martie, lună ce are în cadrul ei sărbătoarea Bunei Vestiri, au loc, în întreaga lume, evenimente dedicate promovării vieții, respectării demnității și inalienabilității existenței umane, așa cum a avut loc și la Târgovişte Marșul pentru viață.
Toți suntem chemați să fim promotori ai vieții și misionari ai bucuriei, ai demnității și ai libertății umane, pentru că avem datoria de a fi, prin tot ceea ce facem, cei ce vestesc și trăiesc principiile Evangheliei lui Hristos.
Vestitori ai bucuriei, noi suntem cei ce împărtășim iubire, pentru că trăim  în solidaritate și în comuniune!
Cu toții suntem chemați să participăm la construirea civilizației creștine, înnoitori în contemporaneitate, oameni noi care să transformăm viețile și comunitățile noastre, prin intermediul fermentului de viață ce vine din credința noastră strămoșească!
Să fim vestitori ai bucuriei pentru cei de lângă noi, pentru a schimba din temelii lumea, oferindu-i chipul iubirii Creatorului în tot ceea ce simțim, facem și trăim!
Rămân, ÎNTOTDEAUNA, CU GÂNDUL LA DUMNEZEU!

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

ÎNAINTE SĂ PORNEȘTI PE CALEA RĂZBUNĂRII, SAPĂ DOUA MORMINTE!

INIMA, RAȚIUNEA ȘI RAȚIUNEA INIMII!

PETRECE-ȚI TIMPUL CU OAMENI CARE TE OBLIGĂ SĂ EVOLUEZI!