LUPTA PENTRU PUTERE...

Pentru cei pregătiți puterea e o vocație, pentru cei ce o doresc cu orice preț e un blestem!
Între dorință și neputință, vocație sau blestem, puterea și voința de putere sunt la ordinea zilei, în discuții cotidiene, particulare sau publice, articole, studii sau spectacole de televiziune! Vedem acum mai mult ca oricând!
Mulți au impresia că puterea este scopul suprem în viață, ce merită totul și îți asigură o viață liniștită, îmbelșugată și patriarhală! Din această nefastă logică izvorăște și convingerea unora că puterea corupe și nici un demnitar nu poate fi cinstit, sau, mă rog, sărac și cinstit! De aici și prăbușirea fantastică a încrederii în unele instituții sau demnitari ai statului.
Experiența istorică, îndepărtată și recentă, ne arată că puterea nu este un mizilic, nu este o "pleașcă" picată din cer și nici o cale lejeră, sigură și îmbelșugată de a-ți trăi viața!
Vedem, auzim, citim și cunoaștem mulți oameni puternici și observăm că unii sunt demni și strălucitori împlinitori ai vocației lor, prin care puterea se manifestă elegant, natural, firesc, necesar și folositor, mai cu seamă pentru alții!
Vedem, apoi, că sunt mulți din aceia puternici, pentru care puterea nu este decât un dar supra adăugat, ceva ce contrastează profund cu firea lor. Pentru aceștia, puterea nu este o vocație, o misiune și o responsabilitate împlinibilă, ci un blestem, o nenorocire, o tragedie ce le-a ruinat viețile, prezentul și viitorul, familiile și cariera! Din nefericire, tocmai aceștia nu înțeleg acest lucru și au complexul  prezenței binefăcătoare, având impresia succesului acolo unde toți ceilalți văd realitatea înfrângerii!
A fi puternic și a dori puterea nu este nici un păcat sau rușine și nici ceva inutil, căci, dacă Dumnezeu te-a înzestrat cu arta conducerii și te-a chemat la îndrumarea poporului Său, reprezintă o binecuvântată alegere a Lui și o minunată cale a ta de a-I răspunde!
Din fericire avem și astfel de oameni pentru care puterea vine ca o mănușă, natural, elegant, eficace și firesc! Îi recomandă, trecutul, faptele lor, oamenii și sau comunitățile ce au beneficiat de experiența, măiestria și înțelepciunea lor! De aceștia avem nevoie noi, țara și proiectul european!
Să fim deci înțelepți și să cerem Celui Atotînțelept să ne dăruiască darul deosebirii duhurilor, al discernământului pentru a alege când trebuie, ceea ce trebuie și, mai cu seamă, pe cine trebuie!
Pentru a nu ne plânge de blesteme istorice, de neputințe și a le oferi celor nepregătiți, pentru care puterea este un chin, posibilitatea binecuvântată de a se ocupa de ceea ce cu adevărat constituie vocația vieții lor!
Rămân, ÎNTOTDEAUNA, CU GÂNDUL LA DUMNEZEU!

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

ÎNAINTE SĂ PORNEȘTI PE CALEA RĂZBUNĂRII, SAPĂ DOUA MORMINTE!

INIMA, RAȚIUNEA ȘI RAȚIUNEA INIMII!

PETRECE-ȚI TIMPUL CU OAMENI CARE TE OBLIGĂ SĂ EVOLUEZI!