SFÂNTUL IOAN BOTEZĂTORUL – CURAJ, PUTERE ȘI CREDINȚĂ!

Unul din cei mai iubiți și cunoscuți profeți ai universului biblic, Sfântul Ioan Botezătorul, pe care-l sărbătorim astăzi, este un exemplu de rectitudine morală, exigență, curaj, dârzenie și loialitate.
Semn călăuzitor către Soarele dreptății, Sfântul Ioan ne învață că existența umană este trăită la adevărata ei intensitate, numai atunci când devenim slujitori ai Adevărului, Binelui și Dreptății, când părăsim recuzita de măști și ne arătăm adevăratul chip, încetând să trăim în falsitate și să promovăm întunericul, minciuna și nedreptatea.
Loialitatea față de Dumnezeu, aproapele și principiile fundamentale ale vieții, trebuie să ne fie crezul vieții, necedând în fața niciunei tentații, oricât de ispititoare ar fi ea, deoarece fidelitatea față de adevăr este întotdeauna cea mai importantă, iar dinaintea crezurilor noastre nimic nu trebuie să ne îndepărteze!
Capul trebuie să ni-l pierdem numai pentru principii demne și niciodată pentru tentații sau false lumini, căci numai lumina adevărului trebuie să ne fie călăuză!
Forța unui om nu constă niciodată în puterea bogăției sau a situării pe vreo scară socială, ci numai în măreția demnității sale și în angajarea întru slujirea binelui public, al celor mulți și cu așteptări!
Dreptatea nu trebuie niciodată să fie numai un slogan, o vânare de vânt sau o amăgire de moment, ci scopul și crezul unei vieți dăruită Creatorului și aproapelui, de aceea cel ce se luptă pentru adevăr, dreptate și bine este un demn următor al credinței propovăduite de către Sfântul Ioan Botezătorul.
Această sărbătoare cinstește personalitatea sfântului și trecerea sa în Împărăția lui Dumnezeu, dar pentru că vorbim de martiriul Sfântului Ioan ar părea că este vorba despre o comemorare, deși nu este așa.
Este o sărbătoare a triumfului sfințeniei, a corectitudinii, a dreptății și neplecării în fața ipocriziei, ignoranței și întunericului.
Pentru aceasta, toți cei ce luptă pentru dreptate, mai bine, adevăr și lumină sunt demni urmași ai Sfântului Ioan, cel ce a vestit și a îndrumat mereu către Mântuitorul Hristos  -  Lumina și Adevărul lumii și al nostru!
Mulți irozi, foști, actuali, mari sau mici, știuți sau neștiuți, din spațiul public, vor încerca să ne ia capul, cu diferite pretexte sau lozinci, dar cu credința Botezătorului în suflet și cu certitudinea că prin Crucea Domnului Hristos suntem întotdeauna biruitori, trebuie să mergem mereu înainte, necedând și neplecându-ne în fața niciunei tentații sau încercări!
Acolo unde trăim și muncim, dacă suntem cu adevărat credincioși, avem datoria de a trăi curajul, tăria și credința tare a Sfântului Ioan Botezătorul.
Tuturor celor ce purtați numele sfântului, vă doresc multă putere de a-l urma, în cuvânt și faptă!
La mulți ani!
Rămân, ÎNTOTDEAUNA CU GÂNDUL LA DUMNEZEU!

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

ÎNAINTE SĂ PORNEȘTI PE CALEA RĂZBUNĂRII, SAPĂ DOUA MORMINTE!

INIMA, RAȚIUNEA ȘI RAȚIUNEA INIMII!

PETRECE-ȚI TIMPUL CU OAMENI CARE TE OBLIGĂ SĂ EVOLUEZI!