ȘI LA FINAL DE AN POT SPUNE CE VREAU, DAR NU VREAU SĂ SPUN CEEA CE POT!

Surprinzătoare şi fabuloasă, viaţa umană ne întrece întotdeauna aşteptările! Ne depăşeşte speranţa şi ne pune adesea în situaţia de a fi pur și simplu admiratori tăcuți, privitori de pe marginea veșniciei, pasionați lucrători întru putințe, dorințe și așteptări!
Curge prezentul existenței noastre într-o inextricabilă logică a viului, cu firescul și naturalul tumultului vieții! În acest iureș al măreției și al dinamismului, constatăm că PUTEREA AUTENTICĂ A OMULUI ESTE DE A PUTEA FACE TOATE, FĂRĂ A ACȚIONA.
Ești puternic atunci când poți ceva, fără a fi nevoie să acționezi, fără a face, căci adevărata putere este o stare de spirit!
Pot multe, chiar dacă nu le fac pe toate, căci nu în acțiune strălucește dinamismul, ci în posibilitatea de a-l împlini!
Și, oare, câți nu avem, de exemplu, acest sentiment că, în multe situații, pot spune ce vreau, dar nu pot spune ce pot!?
Ia să ne gândim că, de multe ori, am putea să ne manifestăm dar nu o facem, nu pentru că nu putem, ci pentru că nu vrem.
Nu vrem să stricăm echilibre, prea fine pentru a fi perturbate de neajunsul vorbelor ce nu ne pot ajuta întotdeauna să exprimăm cu exactitate, cum se spune astăzi, chirurgicală! De fapt, nici nu ar fi bine!
Multe s-ar putea spune, dar spunându-le irosești prin cuvinte care, se știe, niciodată nu pot exprima, nici totul, nici exact, tocmai misterul și plenitudinea unei trăiri!
Poți spune ceea ce vrei, dar nu e mereu nici folositor, nici autentic! Dar, nu vrei să spui ce poți, pentru că poți adesea mai mult decât exprimi, mai intens, mai profund, fabulos!
Tocmai în a nu spune ceea ce poți este un semn de putere, de voință și de intensitate a trăirii! Vedem aceasta din relațiile de zi cu zi, când vorbele ar încurca mai mult decât trăirea, atitudinea sau acea sintonie discretă, dar sigură și eficace!
Puterea cuvântului e mai mare în nerostire, decât în irosire! Trăirea se manifestă cel mai bine, adevărat și frumos în nerostire!
Trăind cu intensitate și pasiune viața, constați că nu-ți ajung cuvintele să spui ceea ce vrei, să poți să exprimi ceea ce trebuie, pentru ca să protejezi măreția și misterul interior al manifestării existențiale! Adevărata putere o au necuvintele, trăirile cu intensitate, intuite, manifestate în discreția de dincolo de cuvinte!
Cuvinte, trăire, putere, nerostire, viață cu intensitate!
Pot, dar nu vreau, pentru că nu trebuie să vreau să spun ceea ce pot!
Rămân, ÎNTOTDEAUNA, CU GÂNDUL LA DUMNEZEU!

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

ÎNAINTE SĂ PORNEȘTI PE CALEA RĂZBUNĂRII, SAPĂ DOUA MORMINTE!

INIMA, RAȚIUNEA ȘI RAȚIUNEA INIMII!

PETRECE-ȚI TIMPUL CU OAMENI CARE TE OBLIGĂ SĂ EVOLUEZI!