NU LUCREZ PENTRU MINE, CI PENTRU EL!

A lucra este un act de noblețe, de responsabilitate față de propria viață și comunitate, precum și un mijloc cu implicații soteriologico-eshatologice de a accede spre porțile cerului, căci FAPTELE MÂINILOR NOASTRE SUNT EXPRESIA SUFLETULUI NOSTRU.
Cei mai mulți oameni lucrează, își pun în aplicare talanții cu care Creatorul i-a înzestrat, pentru a-și câștiga pâinea prezentului și a crea  mântuirea ce va veni, prin relaționare, manifestarea propriei creativități și specificități, dar și generând valori.
Lucrez cu gândul, în primul rând pentru că sunt de folos, că pot crea ceva, că pot beneficia cât mai mulți de ajutorul și opinteala mea și că mă pot cunoaște pe mine aproapele și Creatorul.
O precizare se impune, de acum, PREFER TERMENUL A LUCRA, ce exprimă disponibilitatea și plăcerea de a fi de folos, CELUI DE A MUNCI, ce te duce cu gândul la munci, chin, teroare și altele asemenea, căci OAMENII RESPONSABILI LUCREAZĂ, iar cei ce privesc actul de a se întreține sau de a face ceva util acolo unde Dumnezeu i-a rânduit, consideră că muncesc sau, mai curând, se muncesc!
În acest itinerariu laboric, mulți își pun adesea întrebări sau caută persoane ce stau în spatele lucrului unuia sau altuia: pentru cine lucrează? pentru ce? în ce scop? cu ce beneficiu? Nici eu nu am scăpat de aceste obișnuite și, în același timp, cu totul neobișnuite întrebări chinuitoare pentru minți complicate și odihnite.
Timpul, lucrările și viața de până acum ar trebui să arate că LUCREZ PENTRU CEL CE ÎNTOTDEAUNA ESTE PREZENT CU NOI, care m-a chemat de mult, cu hotărâre, spre a mă manifesta în Biserica Sa, spre a face să rodească ceea ce mi-a dăruit pentru alții, pentru slujire și pentru a străluci lumina milostivirii Sale!
Am conștiința că Acela care stă în spatele meu, îmi direcționează pașii și mă îndrumă, este Domnul păcii, iar singurul interes este acela de a-L urma, cu aceeași mereu aprofundabilă disponibilitate.
Spre disperarea, uimirea sau necazul unor neprieteni sau spre bucuria și ajutorul celor ce deja știu, cunosc și apreciază.
Dincolo de furtuni și adieri, de zvonuri și de  iluzii, de ce aud unii, de ce se aude, de ce unii ar vrea sau nu ar putea, de ce pare sau de ce se sugerează, sunt convins că voi lucra, cu reînnoit angajament și generoasă disponibilitate, pentru Acela care pe nimeni nu a dezamăgit și care continuă să ne ofere, din belșug, de lucru, în ogorul Său!

Comentarii

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

ÎNAINTE SĂ PORNEȘTI PE CALEA RĂZBUNĂRII, SAPĂ DOUA MORMINTE!

INIMA, RAȚIUNEA ȘI RAȚIUNEA INIMII!

PETRECE-ȚI TIMPUL CU OAMENI CARE TE OBLIGĂ SĂ EVOLUEZI!