DOAMNE, SPUNE-MI, PÂNĂ UNDE SĂ MERG?

"Doamne, spune-mi, până unde să merg?"... iar Dumnezeu i-a răspuns cu glas senin: "Mergi până unde poţi!"
"E prea puţin, Doamne! Cere-mi mai mult!", s-a îndârjit omul. Dumnezeu i-a răspuns cu glas la fel de senin: "Mergi ...până unde nu mai poţi!" 
Gândindu-mă la acest dialog al omului cu Dumnezeu, cu curaj și teamă, speranță și deznădejde, limite și voință, cădere și ridicare, am simțit că  între acestea se desfășoară parcă viața omului, o mare aventură spre sens, cu derapaje spre nimic, dar cu dorința de a ajunge undeva.
Viața este un adevărat dans, un sirtaki cu DUMNEZEU, în care EL ESTE PARTENERUL DE VIAȚĂ CEL MAI SIGUR ȘI SINGURUL DĂTĂTOR DE SPERANȚĂ, ce ne învață mereu să REDESCOPERIM BUCURIA VIEȚII chiar și în întunecatele momente de încercare a limitelor vieții noastre.
Viața noastră este un itinerar sacru și fascinant, o trecere peste prăpăstii, o încercare a limitelor putinței și neputinței, pentru că ÎN ADÂNCUL NOSTRU SCRIE POȚI, mai mult, mai bun, victorie și bucurie, lumină și speranță, căci este pecetea Celui neînvins!
Între a dori și a putea, între a vrea și a fi, ÎNTRE A FI SI A AVEA, se desfășoară fascinanta aventură a vieții, ce ne împinge adesea spre cele mai negândite limite, făcându-ne să DESCOPERIM MEREU, NOI ȘI NOI LIMITE.
Căci, cu cât împingem o limită, cu atât următoarea este și mai greu de atins, dar cu atât mai frumos de depășit, iar tot dansul vieții noastre, deși ultimul mereu, este tot mai fascinant.
Fiecare pe drumul Damascului său, întrebând mereu DOMINE, QUO VADIS?, cu cheile cerului în buzunarul inimii și cu sufletul purtând harta celor mai noi limite ale limitelor limitate mereu de alte și ale limite, înaintăm în dansul nemuririi, cu speranța pelerinului, DE LA POVARA UNEI ÎNFRÂNGERI LA BUCURIA UNEI IUBIRI, DE LA PRESIUNEA UNUI MOMENT LA BUCURIA UNEI CLIPE.
Între etern și efemer, strălucim fulgurant și meteoric, reflectând lumina Domnului înveșmântată în lumina faptelor noastre, cu atât mai strălucitoare, cu cât știm să iubim, să împărtășim și să fim unul pentru altul, cei care-și depășesc mereu limitele, în iubire, bine și frumos!

Comentarii

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

ÎNAINTE SĂ PORNEȘTI PE CALEA RĂZBUNĂRII, SAPĂ DOUA MORMINTE!

INIMA, RAȚIUNEA ȘI RAȚIUNEA INIMII!

PETRECE-ȚI TIMPUL CU OAMENI CARE TE OBLIGĂ SĂ EVOLUEZI!