DESPRE MÂNDRIE, ONOARE ȘI LUMINĂ!

În jocul de LUMINI și umbre al timpului nostru, în care mulți copaci, aparent viguroși, se pleacă la palide adieri de vânt sau aprige uragane, ATITUDINEA este totul.
A sta DEMN, cu verticalitate înaintea oricărei provocări care îți încearcă tăria, înseamnă să ai curajul vieții, fidelitate față de principiile fundamentale ale existenței și MÂNDRIA de a fi OM – valoare care rezumă întreaga învățătură creștină și care, din nefericire,  astăzi, cunoaște un deficit uriaș.
Mulți trăiesc printre oameni și au pretenții călăuzitoare, uitând să fie oameni, neglijând tocmai omul și valoarea lui intrinsecă. Ori, tocmai aici constă secretul existenței umane: TIMPUL TRECE, civilizații se prăbușesc, dar să știi să rămâi OM este o artă, un privilegiu ce ține de propria alegere și se fundamentează pe o solidă educație.
Este MÂNDRIA de a cinsti propria existență, care îți oferă ONOAREA de a te manifesta ca om între oameni, slujind omul și nevoile lui.
ONOARE e să poți să stai în furtună ca un far călăuzitor pentru alții, să ai certitudinea că nu poți niciodată să fi învins, căci principiile pe care le aperi îți validează acțiunile.
MÂNDRIA de a fi om, îți dă ONOAREA de a sluji cu adevărat și pe semenul tău și pe Creatorul lui, pentru aceasta, înfrânt e numai acela ce a pierdut UMANITATEA și MÂNDRIA de a sluji aproapele și de a-și recunoaște GREȘEALA.
ONOAREA este dată de gloria umilă de a cunoaște că ai putut sa-l ajuți pe aproapele tău și astfel  ai putut crea istorie.
Să nu uităm căci cu MÂNDRIE și ONOARE s-a clădit ROMÂNIA  MARE!
Cu MÂNDRIE și ONOARE, cu toții suntem datori să păstrăm mare, UMANITATEA din noi!
SĂ NU UITAM CĂ "LUMINA LUMINEAZĂ ÎN ÎNTUNERIC ȘI ÎNTUNERICUL NU O CUPRINDE!"

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

ÎNAINTE SĂ PORNEȘTI PE CALEA RĂZBUNĂRII, SAPĂ DOUA MORMINTE!

INIMA, RAȚIUNEA ȘI RAȚIUNEA INIMII!

PETRECE-ȚI TIMPUL CU OAMENI CARE TE OBLIGĂ SĂ EVOLUEZI!