Viața este poveste și întâlnire!



Cu bune și cu rele, cu bucurii sau greutăți, viața noastră este o poveste pe care o scriem cu pana minții noastre, mișcată de emoția inimii. De-a lungul acestui parcurs întâlnim oameni și traversăm evenimente, înfruntăm obstacole și biruim vremurile, dar ceea ce este cu adevărat important se constituie din atitudinea pe care o avem și din prezența celor cu care relaționăm. A ști să fii prezent în viața ta și în relație autentică cu cei de lângă este cheia vieții. Ceea ce ne marchează istoria este aceasta înlănțuire de prezențe și felul în care ne raportăm la ele.
Astfel, frumusețea și demnitatea vieții sunt coloanele fundamentale ale existenței noastre, absolut necesare și doribile mereu. În această perspectivă, cu siguranță că apar adesea și întâlniri neesențiale, tentații nefolositoare și tâlhari ai bunului simț care fac totul pentru a exagera amănunte și lucruri nesemnificative, făcând din ele un pat procustian al interpretării propriei realități și o lentilă a adevărului (lor), dar cu ifose de sentințe morale universal valabile și infailibile.
Astfel de figuri triste și de cotropiți de întuneric vedeți cu ușurință daca vă uitați în jur cu atenție, ori dacă citiți pe Facebook la unii sau la alții. Din nefericire pentru ei, aceste prezențe estompate și caricaturi  ale  prezenței, adesea se cred repere morale și modele de integritate. Iar, unii chiar  îi văd, in mod fals, așa.
Adevărul este că dacă privești cu atenție, vei vedea că dincolo de ură, răutate, dorință de îmbogățire, neputință și superficialitate nu au nimic. Cu cât le lipsește mai mult esența, cu atât gălăgia pe care o fac este mai mare!
Lor le dedic un gând de compasiune pentru starea lor jalnică și pentru înșelarea în care se află. Teribilă sclavie! Le amintesc și că Domnul ne așteaptă în speranțele noastre, ne mângâie în disperare și necaz și ne iubește în toate!
Toată viața noastră este astfel un timp al întâlnirii cu sacrul, cu acel mister cutremurător și fascinant al existenței ce ne oferă bucuria de a trăi! Acestei prezențe, Îi încredințăm toată viața și speranța noastră!

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

ÎNAINTE SĂ PORNEȘTI PE CALEA RĂZBUNĂRII, SAPĂ DOUA MORMINTE!

INIMA, RAȚIUNEA ȘI RAȚIUNEA INIMII!

PETRECE-ȚI TIMPUL CU OAMENI CARE TE OBLIGĂ SĂ EVOLUEZI!