POVEȘTI ADEVĂRATE CUM NUMAI LA TELEVIZOR MAI VEZI!

POVEȘTI ADEVĂRATE CUM NUMAI LA TELEVIZOR MAI VEZI!
S-a eliberat de ipocrizie, de minciună și de înșelătorie și a hotărât să redevină om. A pus capăt unei vieți duplicitare și false, care era dominată de superficialitate și exclusiv de dorința câștigului. Și-a dat seama că mai importantă decât pofta lui de a acumula fără măsură și decât să-și hrănească orgoliul, denaturat de mărunțișuri cu ifose de esență, este viața trăită așa cum trebuie. Îți este extrem de cunoscut personajul, dar nu știi de unde să-l iei? Parcă este aproape de tine, unul din cunoscuții pe care-i vezi aproape zilnic, ori, stai! Parcă, puțin câte puțin te recunoști în personaj! Te dezamăgesc! Este vorba despre Zaheu, un vameș de acum aproape două milenii care atunci când a întâlnit privirea lui Iisus s-a vindecat de toate aceste boli ale sufletului care mai devreme ți se păreau cunoscute.
Mic de statură, dar cu o poftă de câștig teribilă, unul dintre puternicii zilei lui, înșelător și mincinos, mândru, chiar arogant, fals, dar cu dorința de a fi apreciat, Zaheu și-a venit brusc în fire. Și-a dat seama privind în ochii Celui care nu l-a judecat, ci numai l-a iubit fără nici-o limită, că nu SĂ AI este cheia vieții, ci SĂ FII! De aceea, a lăsat să izbucnească din adâncul sufletului său autenticitatea, originalitatea și frumusețea aceea interioară mascată de multe păcate și a redevenit om.
Pare imposibil, dar este adevărat. Te poți schimba îndată, numai să vrei și să vezi motivul de schimbare, pentru că El nu încetează să te iubească. Și pe tine și pe mine, pe noi toți!
Acel Zaheu, din adâncul sufletului zbiară în pslami de Arghezi că vrea să fie vindecat!
Nu vom fi mereu Zahei ai aproapelui nostru, dar iubitori ca Iisus trebuie să fim! Adică, acea piatră care sparge falsitatea și acel motiv care face ca stelele să se miște, iubind până la capăt, schimbând tot ceea ce trebuie!

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

ÎNAINTE SĂ PORNEȘTI PE CALEA RĂZBUNĂRII, SAPĂ DOUA MORMINTE!

INIMA, RAȚIUNEA ȘI RAȚIUNEA INIMII!

PETRECE-ȚI TIMPUL CU OAMENI CARE TE OBLIGĂ SĂ EVOLUEZI!